L'Ajuntament de la Vall d'en Bas i la Universitat de Girona, a través de Can Trona Centre de Cultura i Natura i el Campus Patrimoni Cultural i Natural, han formalitzat un acord de per desenvolupar iniciatives de col·laboració en matèria de coneixement, valorització, conservació, difusió, ús i gestió del patrimoni cultural i natural.

Els objectius plantejats en aquest conveni són l'assessorament, per part del Campus Patrimoni Cultural i Natural, en l'elaboració del Pla Director de Can Trona Centre de Cultura i Natura de La Vall d'en Bas.

El conveni estableix la realització de dinàmiques de treball amb estudiants, el desenvolupament de projectes pedagògics interdisciplinaris i aplicats, així com una col·laboració estable en la docència del Màster en Patrimoni de la UdG, realitzant activitats docents del màster en escenaris de La Vall d'en Bas, entre altres aspectes.

El conveni, que tindrà una durada prorrogable de 2 anys, és responsabilitat del director Científic del Campus Patrimoni Cultural i Natural de la UdG, Josep Vila, així com de l'alcalde de l'Ajuntament de la Vall d'en Bas, Lluís Amat.