Traslladen de la Catedral a la Casa de Cultura l'escultura "El Crist Jacent" de Fita

La peça s'integra a l'exposició "El buit sobre el ple", que quedarà inaugurada dimecres amb una conferència de l'abat de Montserrat

14.11.2017 | 10:22
Inici del trasllat.

Aquest dilluns a la tarda s'ha dut a terme el trasllat de la commovedora escultura El Crist Jacent, obra de Domènec Fita. La peça, considerada l'escultura del segle XX més notòria de la Catedral de Girona, dormirà per primera vegada fora del temple, on va quedar instal·lada l'any 1959, perquè formarà part de l'exposició El buit sobre el ple.

Les operacions de trasllat han requerit de l'ús de la grua i d'un servei especial de transport per amortir les vibracions i evitar danys a una pesant escultura elaborada en marbre fa més de mig segle.

L´exposició El buit sobre el ple és una una mostra retrospectiva que explicarà l´obra de Domènec Fita (Girona, 1927), de manera transversal, i permetrà al públic copsar la manera de fer l´artista i el seu ús de materials, així com la diversitat de temes tractats i els recursos i tècniques que ha anat abraçant al llarg de la seva dilatada carrera.

La Fundació Fita, comissària de l´exposició, presentarà dimecres aquesta exposició i també la mostra Geometrització per la ruptura, organitzada pel pintor Ignasi Esteve (Girona, 1963) que té com a voluntat explicar el sistema de treball de Fita.

La inauguració s´iniciarà a l´Auditori Josep Irla de la seu de la Generalitat de Catalunya amb la conferència L´art contemporani en la litúrgia després del Concili Vaticà II, a càrrec de Josep Maria Soler, Abat de Montserrat (15 de novembre a les 7 del vespre). Seguidament, a les 8 del vespre, s´inauguraran les exposicions de la Casa de Cultura.

Les dues mostres es podran visitar del 15 de novembre al 13 de gener. El buit sobre el ple, obrirà de dimarts a divendres d´11 a 20 h i els dissabtes d´11 a 18h. L´exposició Geometrització sobre la ruptura es podrà visitar de dilluns a divendres de 9 a 20 h (sala d´exposicions segon pis) i de dilluns a divendres de 16 a 20 h (Fundació Fita).

Paral·lelament s´ha organitzat una sèrie d´activitats familiars i escolars per aprofundir en l´univers creat per Fita i conèixer el seu procés de treball a través de les llibretes d´artista de Fita.

L´activitat es podrà fer lliurement coincidint amb l´horari d´obertura de l´exposició El buit sobre el ple. Pel dijous 30 de novembre (17.30 h) hi ha programada una visita guiada i un taller familiar. Cal inscripció prèvia a www.casadecultura.cat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

Quim Salvi.
«Eliminarè la docència sense cost i impulsaré de nou la descentralització»

«Eliminarè la docència sense cost i impulsaré de nou la descentralització»

Quim Salvi creu que la Universitat s'ha de poder adaptar a les exigències d'una societat canviant....

Quim Salvi demana "el canvi" i Sergi Bonet "més UdG"

Els dos candidats a rector de la UdG revelen el contingut dels seus respectius programes el primer...

Restaurants estrelles Michelin 2018

Restaurants estrelles Michelin 2018

El nou director del Museu de l´Empordà vol fer l´equipament més «participatiu»

El nou director del Museu de l´Empordà vol fer l´equipament més «participatiu»

Eduard Bech també planteja crear un "laboratori tecnològic" i impulsar una "estratègia digital"...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema