Diversitat d'estils, d'horaris i d'espais entre les propostes programades per l'Institut de Cultura d'Olot, els concerts del cicle de la Roda i els concerts del festival El Mini (de l'1 fins al 4 de març). A la capital de la Garrotxa, l'any que entrem es podrà gaudir de més de 50 concerts, cosa que representa dos concerts per setmana de mitjana.

La programació musical de l'Institut de Cultura, amb l'especialista en gestió musical Jordi Serrat al capdavant , vol ser eclèctica en tots els sentits: en formats, en estils, en horaris i en espais.

Així, s'hi troben concerts de jazz, de clàsica, de rock, de pop, de punk... Propostes a les 6 de la tarda, a les 8 del vespre, a les 10 de la nit i també sessions golfes prop de mitjanit. Concerts de proximitat a Can Trincheria, concerts de gran format al Teatre Principal o concerts intimistes, tot prenent alguna cosa a la sala El Torín.

La programació musical del 2018 a Olot no es farà esperar. El dia 4 de gener Carles Belsa i Carles Sanjosex posaran el punt i final de la seva gira de Càntut, un projecte a través del qual han recuperat cançons de la tradició oral de les comarques gironines.

El músic olotí Constan presentarà el seu primer disc en solitari, L'abric dels set hiverns, a l'església de Sant Francesc, el dia 13 de gener.

En l'apartat de clàssica, Olot acollirà un any més una de les guanyadores del concurs de piano Maria Canals, en aquest cas Egina Chernychko, que interpretarà entre d'altres obres del Pare Antoni Soler (20 de gener, 20 h, Teatre Principal d'Olot).

A Can Trincheria, Carlos Gass oferirà un concert de viola de mà i guitarra romàntica, en què interpretarà repertori renaixentista i música francesa i italiana del primer terç del segle XIX (25 de març, 18 h). I l'Orquestra de Cambra Terrassa 48 oferirà un intens concert al Casal Marià.

Segueix una nova edició del cicle Jazz Olot amb tres concerts de jazz de qualitat a la sala El Torín, al llarg del semestre. Aquest cop podrem escoltar-hi Dani Nel·lo, MAP (Mezquida, Aurignac, Prats) i Mariola Membrive Quartet. Els amants del jazz poden comprar un paquet de 25 euros que inclou entrades per als tres concerts.

Les sessions golfes portaran a Olot un concert de música electrònica amb Guillem Roma i Josep Maria Baldomà, reggae amb Pangea Time i el punk rock de Rat-Singer. Amb l'entitat Ofolk s'organitza de nou el Garrotxinàrius, una jornada de ball i música tradicional amb tallers i dansa i un concert (dissabte 3 de febrer).

Després de l'èxit d' Esperança Dinamita torna al Teatre Principal Le Crupier, ara amb Dinamita, la Sarsuela (18 de febrer).

Mishima, la percussió corporal d'SSM Bighand i Joan Miquel Oliver completen la programació musical del primer semestre del 2018 organitzada per l'Institut de Cultura d'Olot. Les entrades ja són a la venda a olotcultura.cat i a can Trincheria.