Elena Ribera, nova gerent de la UdG, ha pres recentment possessió del càrrec i ha fet beneir el rectorat per un capellà, segons ha confirmat oficialment a preguntes d'aquest diari l'0ficina de comunicació de la Universitat de Girona.

Exdiputada de la desapareguda Unió Democràtica de Catalunya, i ara a Demòcrates de Catalunya, Ribera forma part del nou equip del rector Quim Salvi, que aquesta tardor ha guanyat les eleccions i ja ha pres possessió dels càrrecs al front de la universitat.

La resposta oficial de la UdG afirma que la benedicció del rectorat per encàrrec de Ribera va ser «de caràcter religiós» i que «el va dur a terme la gerent en el seu lloc de treball».

«No és en cap cas un acte institucional sinó que és a títol particular i en el marc del seu àmbit privat», remarca la universitat en la seva resposta.

Així mateix, s'afirma que «la Universitat de Girona és una institució aconfessional i apolítica que defensa i promou els drets humans bàsics recollits en la Declaració Universal i és profundament respectuosa amb la diversitat de culte, així com la de gènere, orientació sexual, ètnica o qualsevol altra».

La resposta oficial de la UdG insisteix que «aquesta benedicció se circumscriu en l'àmbit privat, sense la presència de cap altre membre del consell de direcció, i es va dur a terme de forma discreta, un dia de vacandes de Nadal, a càrrec d'un sacerdot amic seu».

Diari de Girona ha intentat infructuosament parlar directament amb la mateixa Ribera. Ella mateixa va explicar a diverses persones que havia fet aquest acte religiós, segons va poder saber aquest mitjà.

Profundes conviccions religioses

Nascuda al Pont de Suert (Alta Ribagorça) l'any 1958, Elena Ribera és una advocada i política catalana de profundes conviccions religioses que assisteix assíduament a l'ofici religiós a Girona.

Va ser diputada al Parlament de Catalunya en la VII, VIII, IX i X Legislatures i al Congrés dels Diputats en la XI legislatura.

Llicenciada en dret per la Universitat de Barcelona, té un diploma d'estudis de dret civil català, ha fet cursos de doctorat a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona i ha cursat estudis de preparació de les oposicions per al títol de notària.

Ha exercit l'advocacia i la docència en diverses universitats i ha fet recerca universitària. És membre del Col·legi d'Advocats de Girona.