La Universitat de Girona (UdG) presentarà el nou grau en Enginyeria Biomèdica que es posarà en marxa el curs 2018/19, aprofitant la Jornada de Portes Obertes. La UdG rebrà més de 3.000 alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius divendres vinent, 16 de febrer, en aquesta jornada adreçada a centres de Secundària i de formació professional.

L'enginyeria biomèdica és un àmbit professional emergent que combina la formació en enginyeria (electrònica, informàtica i mecànica) amb la seva aplicació directa en l'àmbit mèdic.

La UdG ha informat en un comunicat que el perfil de l'enginyer biomèdic de la UdG es focalitzarà en aquelles tecnologies que permeten donar suport al diagnòstic (imatge mèdica, explotació de dades, gestió de la informació, instrumentació mèdica, biomecànica) i la teràpia mèdica (modelat i control de sistemes biomèdics, robòtica mèdica, disseny de pròtesis i útils).

«Aquesta titulació és d'especial interès per a les persones que tenen sensibilitat per les qüestions de salut i que busquen l'aplicabilitat social de l'enginyeria», diu la UdG en el comunicat.

Campus oberts

Durant la jornada de portes obertes, els tres campus de la UdG rebran els estudiants provinents de totes les comarques gironines així com de diferents punts de les demarcacions de Barcelona, Lleida i Tarragona, Illes Balears i Andorra. Els centres adscrits Escola Universitària de la Salut i l'Esport (EUSES) i l'Escola Universitària ERAM també presentaran la seva oferta formativa.

El rector de la UdG, Joaquim Salvi, rebrà el professorat de Secundària en un acte que tindrà lloc a la Sala Ernest Lluch de la Biblioteca del Campus Montilivi, a les 10 del matí. Tot seguit es donaran a conèixer les iniciatives d'innovació docent de la Universitat, a càrrec de professors de l'Institut de Ciències de l'Educació Josep Pallach.

A més de la presentació dels graus que ofereix la UdG, tindran lloc activitats complementàries com una exposició o l'opció de fer un café amb el degà de Lletres. A la Facultat de Dret tindrà lloc un simulacre d'un judici i es faran visites guiades a tots els edificis.