Nou de cada deu graduats en Música, Teatre, Dansa, Disseny i Conservació-Restauració estan treballant. Així ho constata la primera edició de l'enquesta d'inserció laboral dels titulats d'ensenyaments artístics superiors dels cursos 2012-2013 i 2013-2014.

Segons un comunicat difós ahir pel Departament d'Ensenyament, un 80% dels graduats treballen del que han estudiat o fan funcions del mateix nivell de la seva formació. Amb tot, més de la meitat, un 53%, tenen jornades a temps parcial i un 35% té contractes temporals, cosa que també es reflecteix en el salari, ja que la meitat dels ocupats a temps complet tenen un sou mileurista.

Dos de cada deu dels graduats en ensenyaments artístics, un 18,5%, treballen fora de Catalunya. La majoria dels titulats estan satisfets amb l'ensenyament cursat, ja que 3 de cada 4 persones el repetiria. Respecte al que demanen al mercat laboral, els idiomes i la creativitat són els aspectes a millorar.

Un 84% dels titulars en Teatre i Dansa tenen feina i un 90% dels que s'han graduat en Música treballen del que han estudiat. La gran majoria estan molt satisfets amb la titulació cursada. Un 83% dels estudiants de Teatre i Dansa, i un 82% de Música la tornarien a fer.

L'ocupació dels estudiants de Conservació-Restauració se situa en el 73% i un 71% treballa d'allò que ha estudiat. El 68% té feina a jornada completa i el 47% és autònom. D'aquest col·lectiu, 3 de cada 4 repetirien els estudis (72%), una proporció alta però lleugerament inferior a la resta d'estudis analitzats.

Els que han estudiat Disseny tenen unes condicions laborals per sobre de la mitjana. Un 49% tenen contractes fixos, un 74% a temps complet i el 56% tenen una retribució alta (perceben 2.000 euros o més al mes). D'aquest col·lectiu, 7 de cada 10 repetirien els estudis, una proporció alta però lleugerament inferior a la resta d'estudis.