L'artista mallorquí Miquel Barceló ha fet realitat un dels grans somnis que Josep Palau i Fabre no va poder materialitzar en vida i, coincidint amb el centenari del naixement del poeta, la Fundació Palau de Caldes d'Estrach acull una exposició temporal d'obres de Barceló ideada exclusivament per commemorar l'efemèride.

Es tracta d'un total de 68 obres provinents de la col·lecció de Barceló que, a través de la pintura, evoquen la narrativa del propi Palau i «l'esperit primitiu, tenebrós i cavernós» que uneix els dos artistes.

La directora de la Fundació Palau, Maria Choya, destaca l'admiració mútua que existeix entre els dos per la seva respectiva capacitat i imaginació creativa. L'exposició Pregon desig es pot veure fins al mes de setembre a la vila del Maresme.

A la Fundació de Caldes d'Estrac, de fet, ja hi havia cinc gravats de Barceló a l'exposició permanent, però Palau li va insistir en més d'una ocasió en poder fer-hi una exposició temporal d'una mostra més extensa.

El moment ha arribat ara, coincidint amb el centenari del naixement del poeta i la commemoració de l'Any Palau i Fabre. La mostra és un homenatge pòstum de Barceló a un home a qui considerava el seu «germà espiritual».