El Festival de Cap Roig va anunciar ahir les actuacions d'Sting, Luis Miguel, Roger Hodgson, James Blunt i Maná, va informar en roda de premsa el director general de la promotora Clipper's Live i director artístic del festival, Juli Guiu.

El festival, que se celebrarà del 13 de juliol al 22 d'agost a Calella de Palafrugell, tindrà 28 actuacions, 12 d'elles internacionals, amb una dotzena d'espanyols i dos artistes catalans, i una altra dotzena d'estrangers.

Aquesta edició, en la línia de les anteriors, tindrà un equilibri eclèctic entre artistes nacionals i internacionals i vol cobrir el màxim d'artistes, «per atreure el màxim de públic», i encara que el reggaeton és una música molt popular no ha donat temps per dates d'incloure cap artista d'aquest gènere.

El festival obrirà la cita amb Luis Miguel amb la seva gira mundial México por siempre!; i la seguirà el cantant de Roxy Music, el britànic Byran Ferri amb una selecció dels seus millors temes, i el mateix cap de setmana Manolo García presentarà la seva Geometría del rayo.

El grup escocès Texas presentarà nou disc i repassarà la seva trajectòria; el líder de The Police, Sting, tornarà a Cap Roig després de tres anys amb els seus èxits de sempre; Antonio Orozco actuarà amb el seu nou disc, Único, i Luz Casal compartirà Que corra el aire.

Després serà el torn de l'irlandès Damien Rice -que està de gira amb vaixell i comença a Cap Roig-; els mexicans Maná seguiran amb el seu cèlebre àlbum Incendiada, i Jarabe de Palo repassarà els seus èxits en el seu 20è aniversari.

Estrenarà l'agost el debut en el festival del colombià Juanes, reconegut amb 21 grammy llatins; després arribarà Rosario amb el seu genuí flamenc pop, deixant pas a Joan Dausà amb Ara som gegants el divendres 3 d'agost, i el Mag Lari el dia 4 en el Cap Roig Mini. James Blunt tornarà «per fi» al festival amb nou disc, The Afterlove, abans del pas pel festival del quartet colombià Morat i dels catalans Sergio Dalma amb Via Dalma III i Els Catarres, així com Dàmaris Gelabert en el Cap Roig Mini.

Macaco intervindrà l'11 d'agost; Loquillo ho farà el 12 i Antonio José el 13 d'agost; mentre que la dama del folk americana Joan Baez, que s'acomiada dels escenaris després de 60 anys de carrera, enfilará les últimes jornades del certamen.

Prendran el relleu Hombres G i els debutants en el festival Taburete, mentre que Roger Hodgson reapareixerà amb els èxits de Supertrump i el seu Breakfast in America.

Tancarà aquesta edició Pablo López amb el seu nou àlbum Camino, i el tenor Andrea Bocelli al costat de la Giorquestra, després de cancel·lar el passat any la seva actuació.