El president director general de Fundació Bancària La Caixa, Jaume Giró, va aplaudir en la presentació que se celebri l'edició número 18 d'un festival es fa «major d'edat». «Per a La Caixa, Cap Roig és una espècie de fill adoptiu», va explicar Giró, que va destacar el seu esforç de fer-lo més gran i més rellevant internacionalment.

També va destacar l'interès d'altres experiències en el festival més enllà de la música «per fer créixer aquest fill que és Cap Roig», un creixement emmarcat en el jardí botànic i el castell, en el qual s'han començat obres per acollir seminaris i debats intel·lectuals.

Va avançar que es farà un auditori integrat amb el paisatge i soterrat a l'espera d'acollir debats i diàlegs intel·lectuals, per a, més enllà de la centralitat de Barcelona, tenir-hi un lloc de debat.

Tal com ja ha anat informant Diari de Girona, la Junta de Goven de l'Ajuntament de Mont-ras ha aprovat inicialment el Pla especial urbanístic dels Jardins de Cap Roig i, actualment, es troba en exposició pública pel termini de 45 dies.

El president director general de La Caixa va recordar que un rus que fugia de la revolució va arribar al castell de Cap Roig, una història «humana i històricament rellevant» que es vetllarà perquè tingui un documental audiovisual i seriós que expliqui la història del castell.

Giró també va enaltir l'experiència gastronòmica del festival, novament de la mà de Via Veneto, amb productes de proximitat i un 60% dels vins de l'Empordà, i el 80% amb productes de Girona, mirant de trobar una integració amb l'entorn en tot el possible.

Va assegurar que sense ser comparables, «per a les comarques de Girona, Cap Roig és una espècie de Mobile World Congress» atès el seu impacte econòmic, perquè genera 220 ocupacions.

El festival de Cap Roig 2018 tindrà un pressupost de 4,1 milions d'euros, amb un preu mitjà de les entrades de 61,3 euros, encara que si s'exceptuen els més cars -Luis Miguel, Sting, Maná i Andrea Bocelli- el preu mitjà serà de 45,7 euros.

El fet de passar de 25 a 28 concerts ha fet que el festival comenci més tard, amb l'arrencada després de la Cantada d'Havaneres de Calella, de manera que s'ha hagut de posposar una mica la data d'inici del certamen.

2 concerts amb la Giorquestra

La Giorquestra de Girona actuarà el 14 de juliol acompanyant Bryan Ferry i repetirà el 22 d'agost, en aquesta ocasió per acompanyar el tenor Andrea Bocelli.