El Castell de Benedormiens de Castell d'Aro acull, fins al 6 de maig d'enguany, una retrospectiva de pintura i escultura de l'artista Ana Lentsch. L'artista va participar dissabte a l'acte inaugural, en el qual també es va presentar el catàleg commemoratiu editat per l'Ajuntament.

L'exposició reuneix 43 quadres i cinc peces escultòriques d'una autora que és considerada la creadora i màxima exponent de l'anomenat Oli Shmatting, un complex procés que genera una textura gairebé escultòrica plena de matisos, relleus i capes de color en les teles sobre les que, finalment, realitza buidats.

D'ençà de l'any 1975 i fins a l'actualitat, ha exposat a diverses ciutats catalanes i de l'estat espanyol i a nombrosos països com Alemanya, Bèlgica, Regne Unit, Àustria, Israel, Suïssa, França o Estats Units. Diverses col·leccions públiques donen testimoni de la seva obra a Barcelona, Castelló, Toledo, Madrid, Manresa, Girona, Sant Feliu de Guíxols, Bilbao, París, Brussel·les, Detroit o Denver, entre altres ciutats.

Simultàniament a la mostra temporal d'Anna Lentsch, el públic pot gaudir, a la planta superior del castell, d'un espai expositiu permanent amb una selecció del Fons Municipal d'Art configurat per obres que donen testimoni dels artistes que hi han exposat durant més de tres dècades.

L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro ha programat per a aquest any un global de 13 exposicions. D'aquestes, onze estan vinculades a les arts plàstiques i dues més a la cultura popular: el concurs de conjunts florals tot coincidint amb la diada de Sant Isidre Llaurador (maig) i el passat cicle de Nadal.