El festival de dansa Sismògraf ha presentat aquest dimecres un programa amb 27 actuacions, de les quals 8 seran estrenes i 5 més coproduccions. Els responsables del certamen subratllen que els espectacles demostren un grau "elevat" de compromís i posicionament polític i social dels artistes. L'esdeveniment, que tindrà lloc a Olot del 19 al 22 d'abril, arriba aquest any a la desena edició. Una vintena de les propostes es faran a l'aire lliure i seran gratuïtes. A banda, la iniciativa consolida els projectes paral·lels 'Rèpliques', espectacles de dansa que tenen lloc abans o després dels dies del festival; 'Ona expansiva', propostes de dansa que es programen a altres poblacions de la Garrotxa, i 'Erupció', centrada aquest any en el circ coreografiat.

Algunes de les propostes que es proposen són 'Càpsules', de la companyia catalana La mujer del carnicero, l'itinerari 'Cinc minuts de dansa', en què un grup d'alumnes del Conservatori Superior de Dansa de l'Institut del Teatre interpretaran peces dirigides per Joan Català, o 'Give me protein' de Kernel Dance Theatre.

També s'ha programat 'Labranza Kids', del Colectivo LaMajara, que presentarà el resultat final d'un taller amb nens de la comarca o 'La mesura del detall', de Magí Serra que es podrà veure a la Sala El Torín.

L'accent internacional el posaran els francesos Compagnie Didier Théron, que presentaran pels carrers d'Olot els espectacles 'Air' i 'La Grande Phrase'.

D'altra banda, també hi haurà espai per al 'SismoHop', trobada d'espectacles de dansa i cultura urbana organitzada amb la complicitat del Festival HOP. I es repetirà l'itinerari de dansa al Parc Nou, en què cinc companyies presentaran espectacles adaptats o creats especialment per a aquest espai.