El Pavelló Mies van der Rohe de Barcelona acull un muntatge expositiu de les obres del despatx olotí d'arquitecte RCR amb plànols, maquetes, projeccions i fotografies de les 7 obres, que han estat nominades en diferents edicions del Premi EUMies Award, que organitza la Fundació Mies van der Rohe, juntament amb la Unió Europea, cada dos anys.

A la selecció hi ha projectes nacionals, com és el cas de la Biblioteca Sant Antoni-Joan Oliver (Barcelona), l'Estadi d'Atletisme Tossols-Basil (Olot), el Parc de Pedra Tosca (Olot), Centre Recreatiu i Cultural (Girona) o el Celler Bell-lloc (Palamós). I també obres internacionals com el Museu Soulages (Rodez, França) o el Crematorium (Holsbeeck, Bèlgica).

L'exposició, que està organitzada per l'Ajuntament de Barcelona i la Fundació Mies van der Rohe, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, es podrà visitar del 10 al 18 de març i està inclosa amb l'entrada del Pavelló Mies van der Rohe.

El 14 de març se celebrarà l'acte central, que comptarà amb la presència dels tres arquitectes premiats i la participació de Paul Dujardin, director del Museu BOZAR, a Brussel·les; Benedetta Tagliabue, membre del jurat del Premi Pritzker; i Esteve Bonell i Eduard Bru, membres del jurat del Premi EUMies Award 2001 i 2003.

La Fundació explica en un comunicat que aquest vol ser un reconeixement a Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta «per la seva contribució a la projecció de l'arquitectura catalana més enllà de les fronteres disciplinàries i territorials, que els ha merescut el premi Pritzker 2017 i ser part en nombroses edicions del Premi d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea - Premi Mies van der Rohe».

La Fundació Mies van der Rohe va ser creada el 1983 per l'Ajuntament de Barcelona, amb l'objectiu inicial de dur a terme la reconstrucció del Pavelló Alemany, dissenyat per Ludwig Mies van der Rohe i Lilly Reich per a l'Exposició Internacional de Barcelona del 1929.

A més d'atendre la conservació i el coneixement del Pavelló Mies van der Rohe, la Fundació impulsa el debat, la difusió i la sensibilització sobre temes d'arquitectura i urbanisme contemporanis.