El centre cívic de Can Ninetes va acollir ahir la inauguració de l´exposició col·lectiva ´Mastrioskas Inside/Out´. Comissariada per Edu Sívori Alt a partir d´una idea d´Oriol Tuca Vancells, la mostra romandrà oberta fins al 10 de març.

"La llibertat expressiva de tècnica i concepte és un dels pilars claus d´aquesta proposta justament en temps hostils on des de l´Estat es persegueix el pensament crític, la llibertat, la creativitat i el dret d´expressió", diu Sívori.

Per la seva part, Oriol Tuca comenta que "Matrioskas Inside/Out neix de la voluntat orgànica de creixement i de propagació com quelcom d´instint natural amb la voluntat de fer augmentar la població de Nines. Com si de criatures engendrades es tractés, aquest projecte era poc viable que fes jo sol i alhora que es nodreix de quanta més heterogenïtat millor".

L´exposició també està pensada per interactuar amb el públic, ja que hi ha una ´matriuska´ gegant pensada perquè tothom la pugui pintar i decorar.

Les matrioshkes, artesania original de Rússia, també anomenada Nines Ruses, matrioska, mamushka o babushka és un conjunt de Nines tradicionals ruses creades a finals del segle XVII. La seva originalitat rau en que són buides i en el seu interior s´hi alberguen una nova nina, i una altra, i aquesta a la vegada una altra...

"Ens omple que justament sigui Can Ninetes, una casa de ninetes, la que doni cabuda a aquesta mostra. I aculli aquesta riquesa de diversitat de nines i artistes justament emmarcades sota el context del dia de la Dona i al llarg d´aquesta setmana que li dediquem", afegeix el comissari de l´exposició.

Aquesta mostra col·lectiva inclou obres de: Manel Bielsa Martín, Jordi Bofill, Teresa Prió, Maria Bacardit, David Saura, Nirvana Jiménez, Mercè Justribó, Amelia Burke, Judit Gil, Clara Oliva Fàbregues, Núria Bolívar,

Marta Salvador, Marta Chinchilla, Neus Espinosa, Flan, Laura Herraiz, Emma González, Mercedes Ruano, Margarida Garcia Andreu, Bussoga estudi de disseny, Adela Vilar, Sílvia Martínez i Mechu López Bravo