L'expresident de la Generalitat José Montilla, el diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián; el tinent d'alcalde d'Economia de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello; l'exlíder de Podem Albano Dante Fachín i l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, prenen part en una campanya de Plataforma per la Llengua per promoure l'ús del català i destacar el seu paper de cohesió social entre els ciutadans de Catalunya.

La campanya es titularà 'El català, llengua comuna', i compta amb la participació de personalitats destacades de la societat que no van tenir el català com a primera llengua però que l'han adoptat, el comparteixen i n'impulsen l'ús.

Els testimonis no només inclouen noms de la política sinó també de la cultura i els mitjans de comunicació que reivindiquen el català, independentment del lloc de naixença, les opcions polítiques, la religió, l´edat o la classe social.

Segons l'ONG, l'ús de la llengua catalana ha permès a moltíssimes persones arribades d'arreu viure amb normalitat el dia a dia i sosté que aquest consens s'ha de preservar i protegir en un moment que les dades apunten que la seva evolució es podria estroncar.

Usos lingüístics

A més, considera que malgrat que l'Enquesta d'usos lingüístics de la Generalitat conclou que més del 80% te competències en el català, encara hi ha molts àmbits de la societat en què podria créixer, com a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, on només el 35% de la població l'utilitza.