Les primeres produccions catalanes «han seduït» el Festival Internacional de Cinema de Guadalajara (FICG) a Mèxic, al qual Catalunya assisteix aquesta setmana com a convidada d'honor del certamen, va informar ahir l'Institut Ramon Llull (IRL).

Segons l'IRL, el públic del festival ha destacat «les noves maneres de producció» dels films catalans, així com el sentiment de col·lectivitat, la recerca de nous llenguatges i les temàtiques tractades, vinculades a impulsos personals.

Entre les produccions catalanes ja projectades figuren cintes com Tierra Firme, de Carlos Marqués-Marcet; Júlia Ist, d'Elena Martín; i el documental Alcaldessa, de Pau Faus.

Una altra de les ja projectades ha estat Miriam miente, de la colombiana Natalia Cabral i del català Oriol Estrada, que ha estat una de les seleccionades per participar al pròxim mercat de Canes (França) dins de la secció Guadalajara goes to Cannes.

El festival acollirà fins divendres un total de 7 produccions catalanes com Estiu 1993, de Carla Simón; i Al otro lado del muro, de Pau Ortiz.