Més de 2.000 persones van passar ahir pel Black Music Pícnic, al parc del Migdia de Girona. És una xifra superior a l'any passat, en un dels esdeveniments més populars del Black Music Festival. El seu codirector, Pau Marquès, va destacar que es tracta d'un dels actes «més consolidats» en nombre d'espectadors. Marquès va reconèixer que aquest any «tenien la por al cos» per les previsions meteorològiques però va celebrar que la pluja «hagi respectat» bona part del dia. Però no tot el dia, i la pluja que va caure a mitja tarda va acabar afectant el desenvolupament de l'acte.

En aquesta edició del Black Music Pícnic van actuar Los Mambo Jambo -quatre músics dirigits pel conegut saxofonista Dani Nel·lo-, Reggae per Xics i la Black Music Big Band, la primera big band escola de les comarques gironines especialitzada en el que s'anomena música negra, amb el funky i soul com a principals estils.

El festival tancarà la seva dissetena edició aquest diumenge, però abans, ahir a la nit va viure un dels grans concerts d'aquest any, l'americana Martha Reeves, una de les grans veus de la Motown, va passar per l'Auditori de Girona.