El festival Clàssics L'Escala-Empúries començarà el dia 1 d'abril amb l'actuació de Mariusz Monczak, al violí, i Robert Adamczak, al piano, sota l'emblema de Spirit of Freedom. Els dos artistes polonesos van suggerir aquest nom per tal de retre homenatge al centenari de la independència de Polònia.

D'aquesta manera, en el concert inaugural, els dos compositors polonesos s'inspiraran en la música que ha marcat aquest segle d'història així com també en la figura de Chopin.

Un cartell internacional

El festival seguirà el dia 28 d'abril amb l'actuació del pianista Gianno Umberto Battel, que ha dirigit el Conservatori de Venècia durant molts anys, així com Debussy, de qui se celebren els 100 anys de la mort. Ja al mes de maig, hi haurà l'espectacle Les cançons de tota una vida, del compositor Lluís Albert, que conduirà a les actuacions del mes de juny, on l'òpera tindrà un paper important, amb les actuacions de Milica Sperovik- Ribarski o el pianista parisenc Laurent Wagshal.

El duet format per la família Baroffio-Nicora portaran a l'escenari Història de dones, que centrarà les seves mirades en les grans compositores que hi hagut. També, al juliol, es podran presenciar sobre l'escenari dos instruments poc convencionals, com l'oboè i el corn anglès, a càrrec de Gordana J. Nedelkovska.

A l'agost es podrà veure el Trio Nacional del Kazahastan, que han estat escollits per representar el seu país. Un mes on també es podrà gaudir de compositors com Debussy, Bach i Vivaldi amb la violinista Eva León i Magda Rebacz.

El Clàssic L'Escala-Empúries comptarà també amb un premi Txaikovski de violí com és Vadim Txijik el dia 22 de setembre, seguits, el dia 29 de Franco M. Ormezosky, reconegut a nivell mundial.

Com a cloenda, hi haurà el Concert de Nadal, amb la veu d'Eva Ribas i Rimma Khismatullina, amb Anna Balvak, homenatjant als grans compositors.