La Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani de la UdG dedicarà un simposi a la figura de la novel·lista, dramaturga, política i assagista barcelonina Maria Aurèlia Capmany (1918-1991).

« La nostra intenció és aprofitar que aquest 2018 es commemora el centenari del seu naixement per afegir-nos a l'Any Maria Aurèlia Capmany i abordar la importància del personatge i la rellevància del seu pensament», ha declarat Joan Vergés, director de la Catedra, a través d'un comunicat.

El simposi tindrà lloc a Barcelona els dies 8 i 9 de novembre, a les seus de l'Institut d'Estudis Catalans i a l'Ateneu Barcelonès. El termini de presentació de propostes de comunicacions finalitzarà el 31 de juliol.

En els últims quinze anys, la Càtedra Ferrater Mora ha organitzat un simposi anual sobre l'obra i la figura d'un pensador o intel·lectual destacat de la història catalana moderna. Fins ara han tractat les personalitats següents: Josep Ferrater Mora, Eusebi Colomer, Ramon Turró, Joaquim Xirau, Eduard Nicol, Eugeni d'Ors, Joan Maragall, Francesc Pujols, Salvador Dalí, Josep Maria Corredor, Joan Crexells, Francesc Mirabent, Raimon Panikkar, Francesc Xavier Llorens i Barba, Jaume Balmes i Josep Maria Capdevila.

El de Capmany serà un dels Simposis Trias de la Càtedra.