L'estudi d'arquitectura català Vora ha inaugurat a Belgrad una exposició, en la que planteja una reflexió sobre la construcció de la identitat dels espais comuns a partir de l'obra dels arquitectes.

Vora. Identitats compartides, segons han explicat els seus organitzadors en un comunicat.

La mostra que protagonitza l'estudi d'arquitectura català a la capital sèrbia se centra principalment en els espais comuns, públics o privats, que articulen els usos i generen relacions entre allò individual, el col·lectiu i la memòria acumulada.

Vora és un estudi en funcionament des de l'any 2000, encapçalat per Pere Buil i Toni Riba, guardonats amb el Premi Archmarathon 2014, el Premi Ciutat de Barcelona 2013, el Premi Ajac 2012, el Premi Arquitectura Plus 2011 i el Premi Bonaplata 2007.

Els seus prestigiosos treballs han estat exposats en la Biennal d'Arquitectura de Venècia en les edicions del 2014 i 2016, tant al pavelló d'Espanya com en el de Catalunya.

L'exposició a Belgrad està comissariada per l'arquitecta Jelena Prokopljevic, que el 2016 va ser una de les comissaries del pavelló de Catalunya en la Biennal de Venècia i que és professora d'Història i Teoria de l'Arquitectura a l'Escola d'Arquitectura de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i d'Història Urbana en el Barcelona Architecture Centre (BAC).