L'imprempta Ático de los Libros ha reeditat en castelà la novel·la descatalogada La princesa promesa, del guionista i escriptor William Goldman, i ha estrenat el títol en català, just quan fa 45 anys de la seva publicació i 31 des que va ser adaptada al cinema.

L'editora, Clàudia Casanova, ha explicat que es va adonar que aquest clàssic estava descatalogat en castellà quan va intentar regalar-li a la seva neboda fa almenys dos anys; mentre que en català encara no s'havia publicat mai.

«És un pecat gegant que no hi sigui aquest clàssic», ha dit Casanova, que ha comparat la seva absència a la de Miguel de Cervantes, Jane Austen o Jaume Fuster, o com si no es pogués comprar El senyor dels anells o El món de Sofia.

L'editora va contactar amb els representants de Goldman per adquirir els drets, els quals li van respondre que estaven tan bojos com l'autor quan va escriure la novela: «Es van emocionar molt», va afegir l'editora. Casanova ha culpat el descuit, la distració i l'oblit del sector editorial i va afegir: «La feina dels editors a qui ens interessa que hi hagi una biblioteca important per als lectors és que no hi hagi mai aquests llibres descatalogats», va afirmar l'editora en la roda de premsa.

Amor etern i guerres

Aquesta novel·la és una història de combats, i tracta de l'amor etern, l'odi immortal i les venjances més despietades, amb gegants, villans i herois entre els seus personatges. En la història, Buttercup es compromet, després de la mort del seu estimat Westley, amb Humperdinck -un malvat príncep- per evitar una guerra, però abans de les noces la jove és segrestada. A més de La princesa promesa, el neyoroquí William Goldman és l'autor dels guions de Dos hombres y un destino i Tots els homes del president.