El cicle «BBVA de Cinema de Muntanya» arriba el proper dijous, 5 d'abril, a l'Ocine de Girona, on les projeccions començaran a les 8 de la tarda.

Les pel·lícules que es projectaran són Dessine-Moi un chamois, Gran Premi 2017, Premi FEEC a la millor fotografia i Premi Boreal al millor guió, i The Eyes of God, Premi Cervesa del Montseny al millor film +Xtrem, premiades al 35è Festival BBVA de Cinema de Muntanya.

Enguany, en la seva 5a edició, el cicle arriba a 20 poblacions catalanes: Olot, Valls, Granollers, Girona, Igualada, Cervera, Solsona, Manresa, Reus, Vilafranca del Penedès, Sabadell, Balaguer, Tiana, Terrassa, Avinyó, Mataró, la Garriga, Malgrat de Mar i Barcelona.

El cicle està coorganitzat per la Fundació Festival de Cinema de Muntanya i la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX, i en col·laboració amb les entitats excursionistes de Catalunya, amb l'objectiu d'acostar el Festival a diverses poblacions de Catalunya i fomentar els valors del coneixement i el respecte per la muntanya.

Els organitzadors asseguren en un comunicat que el Festival BBVA de Cinema de Muntanya «es troba entre els més prestigiosos del món en el seu sector».

Des des de l'any 1982, el festival posa en competició anualment els millors films en àmbit mundial sobre la muntanya i la natura, i reuneix a Torelló destacats especialistes del gènere i milers d'espectadors cada any.