El festival Strenes compta amb dos grups consolidats per tal d'acostar-se al públic infantil. L'edició d'aquest any servirà per presentar els nous treballs d'El Pot Petit i de Macedònia, que comencen nova etapa.

El director del certamen, Xavi Pascual, va posar ahir l'accent en l'aposta per aquests grups per seduir «el planter» de futurs espectadors de l'Strenes.

El Pot Petit ja ha penjat el cartell d'entrades exhaurides pel concert del diumenge 29 d'abril, on farà la presentació oficial del seu tercer disc. En canvi, Macedònia encara té alguna localitat disponible per al concert del dia 15 a l'Auditori, on interpretaran en directe les cançons de l'àlbum Estic contenta.

L'objectiu de «fer pedrera» del festival és doble ja que dues de les línies estratègiques passen per arribar a nous públics, però també a nous grups.

Per al segon objectiu, Strenes ha creat aquest any la secció 'talent gironí', que busca posar el focus i potenciar la carrera de grups emergents de la demarcació.

«Tenim molt en compte el públic familiar», va dir ahir Pascual, en la roda de premsa de presentació, que va comptar també amb l'alcaldessa, Marta Madrenas.

La presentació de la programació familiar es va fer al pati de l'escola Eiximenis de Girona, ubicada a la Plaça 1 d'Octubre de la ciutat. Els nens del centre van fer de periodistes per un dia i van poder preguntar a membres dels dos grups sobre les seves inquietuds.

El Pot Petit presentarà el seu tercer disc, A la ventura. «Fa un temps que no pugem a l'escenari per prepara el concert», segons la cantant Helena Bagué.

Macedònia mostraran la posada en escena del seu nou disc, Estic contenta, un treball que dona el tret de sortida a la nova etapa del grup.

Cada cinc anys, Macedònia renova per complert les seves cantants. Tenint presents aquestes diferents etapes, la banda ha publicat un total de tretze àlbums.

Macedònia seguirà combinant les seves cançons plenes d'optimisme amb d'altres de «més profundes», va explicar la cantant Carlota Arrey durant la roda de premsa. A l'acte també hi va participar Noa Massoutié, una de les integrants de Macedònia.