El circ del pallasso rus Slava Polunin, Slava's Snow Show, les 25 il·lusions que commemoren el quart de segle de carrera del Mag Lari i el musical El Petit Príncep, són els tres primers espectacles que es presenten en el 27è Temporada Alta de Girona, que ahir va anunciar aquest avançament de la programació i va posar a la venda les entrades al seu portal web.

El festival Temporada Alta, doncs, tira endavant la programació del 2018, malgrat les incerteses judicials que n'amenacen la celebració.

Des de la direcció reconeixen que compten amb un «cert marge de tranquil·litat», ja que un jutge va acceptar les al·legacions que es van presentar, en relació al pagament de l'IVA que exigia Hisenda. Una xifra que s'enfilava fins a l'1,4 MEUR i que el festival no podia assumir.

L'adjunt a la direcció artística del certamen, Narcís Puig, està «convençut» que la justícia els donarà la raó. Per això, diu Puig, no poden fer res més que «seguir treballant amb normalitat».

Puig admet que són conscients que Temporada Alta «pot estar en perill», si no es troba una solució a la reclamació d'Hisenda.

Però des de la direcció del festival també han deixat clar que l'afer judicial no ha afectat a la programació d'aquest 2018. «Teníem alguns artistes contractats i tot ha seguit endavant. No ens podem aturar, perquè són camins diferents», explica Puig.

El festival treballa amb coproduccions internacionals i un calendari que va fins el 2020.

El del pallasso rus Slava Poulinin, de l'escola del Cirque du Soleil, té una gran consideració com a creador d'un llenguatge teatral propi que es pot veure plasmat a Slava's SnowShow. La proposta combina un circ poètic en un paisatge de glaç, i ja compta amb tres milions d'espectadors arreu del món i farà parada al Teatre Municipal coincidint amb les Fires de Girona el 31 d'octubre, l'1 i el 2 de novembre.

El mag Lari, per la seva part, farà un repàs als millors números de gran format fet en el seu quart de segle a sobre dels escenaris amb dues funcions al Teatre Municipal de Girona el 13 d'octubre. El Petit Príncep, un musical creat el 2014 per Àngel Llàcer i Manu Guix passarà per l'Auditori de Girona l'1 de desembre.