L'actor de televisió, doblatge i cinema Ernest Serrahima va morir dissabte als 81 anys, segons va informar la seva família. En l'àmbit televisiu se'l recorda pels seus papers a sèries catalanes com Secrets de família, Nissaga de poder, Temps de silenci o Ventdelplà, on donava vida al Mingo. La seva última aparició va ser a la pel·lícula Miss Dalí (2018), de Ventura Pons, que es va estrenar aquest cap de setmana. Darrerament, havia centrat la seva carrera en la direcció de muntatges operístics i recitals de música i poesia.

Serrahima va néixer a Barcelona el 1936. Es va formar a l'Escola d'Art Dramàtic Adrià Gual (EADAG) i va treballar a l'òpera, al cinema, a la televisió, en doblatge i com a actor i director de teatre. De jove combinava l'ofici de joier amb l'actuació teatral, on va participar d'obres com Mort d'home, Situació bis, L'òpera dels tres rals, Britànnic, Ronda de mort a Sirena, Homes i no, Sopa de Pollastre amb ordi o Olga sola.

Serrahima, gran aficionat a la fotografia, va retratar també el món de la faràndula, amb fotografies de bona part dels espectacles on havia participat. Així, el 2015 va donar el seu llegat al Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques, que va crear un fons on s'inclouen 2.016 rodets de negatius des de l'any 1967 fins al 2004, a més de programes de mà o dossiers de premsa.