La plaça de Can Mario de Palafrugell acollirà el 27 d'abril la inauguració del festival Flors i Violes amb l'espectacle de llum, música i vídeo Aigua, ferro i suro, creat per Xavi Bové i Onionlab, al qual seguirà un concert de Mishima.

El grup de David Carabén és el cap de cartell d'un festival que presentarà més de 150 espectacles en un cap de setmana llarg, de quatre dies, del 27 d'abril a l'1 de maig, i que segons va explicar ahir el regidor de Promoció Econòmica, Albert Gómez, ha «evolucionat i ha deixat la decoració floral en un segon terme», mentre prenen relleu els espectacles de música, dansa, teatre, circ, màgia i fins i tot cercaviles.

No obstant això, més de 50 espais esperaran la visita dels vianants degudament tocats amb flors i altres elements decoratius. Serà tota una ocasió per visitar l'antic hospital, que reobre les portes per uns dies després de molts anys tancat, o l'antiga escola pública del carrer del Sol, que a la dècada de 1980 va acollir un taller de marbre. A l'antiga escola es podrà visitar l'exposició L'anar a estudi entorn del 1900, de la Fundació Josep Pallach. L'antic hospital acollirà, per exemple, un concert de cobla de l'Escola de Música de Palafrugell.

Una dosi de voyeurisme estimula l'interès per aquests edificis tacants que a més incorporen la intervenció potent d'un artista.

«S'hi aboca tot el poble, hi ha molta implicació de botiguers, restaurants i hotels que volen presentar intervencions artístiques, és molt popular», afirma Albert Gómez.

Gómez va presentar ahir el festival al Diari de Girona acompanyat dels directors artístics, Gerard Ventura i Francesc Niell, els quals van destacar l'espai Els Forns, on tindrà lloc el concert de Mishima, com l'escenari i punt neuràlgic del Flors i Violes.

Entre les novetats d'aquest any destaca la incorporació al festival dels nuclis de Llafranc, Calella i Tamariu, que quedaran unides per un servei d'autobús turístic.

El festival ofereix una àmplia programació d'activitats familiars i té un espai gastronòmic amb food trucks.

Tallers de robòtica, visites comentades per exemple a la Fundació Josep Pla, degustacions de vins i actuacions musicals com les del flautista Guillem Payaró a la Fundació Vila Casa completen la programació d'un festival que té molta activitat al carrer.