L'experta en polítiques culturals Gemma Carbó serà la nova directora del Museu de la Vida Rural, de l'Espluga de Francolí (Tar­ragona), impulsat per la Fundació Lluís Carulla, va anunciar la fundació ahir en un comunicat.

Coincidint amb el 30è aniversari del museu, la fundació ha escollit la gironina Gemma Carbó per liderar una renovació de la institució adaptant-la a les noves tendències museístiques, posant l'accent en la creació de coneixement, implicació amb la societat i generació de pensament crític a través del diàleg i la interacció social.

Aquest any, el museu ha començat amb la inauguració d'una exposició pròpia, The Dust Bowl. Quan la natura és rebel·la que, partint d'un cas històric, posa èmfasi en un problema actual, que és el dels refugiats climàtics.

El web Nova Conca explica que el museu combina l´exposició de peces i escenografies de la vida rural amb un relat que mostra l´evolució de la vida al món rural a Catalunya en els últims 200 anys, i posa de manifest el canvi de model productiu agrari que ha transformat la societat, els seus costums, paisatges i relacions.

L´anterior director, Ramon Rosich, al capdavant de la institució des de feia tres dècades, passa a ser el conservador del museu.