Superlópez, el mític personatge del dibuixant Jan, arribarà a la gran pantalla al novembre amb una pel·lícula que revelarà per primera vegada els orígens d'aquest superheroi, «com va aprendre a volar i on va aconseguir el seu vestit», va explicar ahir el director del llargmetratge, Javier Ruiz Caldera.

«Jan va dibuixar com Superlópez va arribar a la Terra i després hi ha una el·lipsi brutal fins que el veiem treballant a l'oficina. Amb els guionistes ens ha semblat divertit omplir aquest forat que no existeix en el còmic», va avançar Ruiz Caldera en la presentació del primer avanç del film, al Saló del Còmic de Barcelona.

Amb un guió original, escrit per Borja Cobeaga i Diego San José, guionistes d'èxits de taquilla com Ocho apellidos vascos, la pel·lícula mostrarà les primeres aventures de Superlópez a Barcelona, de la mà de Dani Rovira, encarregat de convertir el superheroi en un personatge de carn i ossos.

En el primer avanç de la pel·lícula, mostrat ahir, es pot veure Rovira menjant un croissant amb cafè al ritme del tema Soy un truán, soy un señor, de Julio Iglesias, i sobrevolant Barcelona amb el famós vestit de la S gegant, que s'exhibeix també al Saló del Còmic, en l'exposició dedicada al personatge.

«Vèiem en Dani Rovira el candidat perfecte per encarnar aquest personatge», va explicar el director de la pel·lícula, qui també va destacar que s'ha reunit [ahir] amb el creador del còmic, Jan, i aquest li ha confirmat «que ell també creu que és un gran actor i l'indicat per a encarnar-lo».

Juan López Fernández, conegut com a Jan, va visitar ahir el Saló del Còmic de Barcelona, on va protagonitzar un diàleg amb aficionats, moderat per l'editor Jordi Coll, en el que se li va retre homenatge per la seva àmplia carrera, però també pel seu mític Superlópez, que aquest 2018 compleix 45 anys d'existència.

Ruiz Caldera va ressaltar que, encara que ha mantingut converses amb Jan, el creador de Superlópez «des del principi ha volgut desvincular-se del film i ens ha deixat total llibertat per fer-lo com nosaltres volguéssim, perquè entén que el llargmetratge és completament diferent al còmic, i això és el que hem fet». El director assegura que han intentat ser el més respectuosos possibles amb el còmic original.