La Diputació de Girona i el Consorci de les Vies Verdes de Girona van presentar ahir el llibre Petita història de les vies verdes de Girona, editat per Mediterrània. El llibre, que s'inclou dins la col·lecció de «Petites històries», ha estat il·lustrat per Pilarín Bayés i escrit per Sílvia Marty, tècnica del Consorci. Es podrà adquirir a les llibreries de les comarques gironines a un preu de 7 euros.

La Petita història de les vies verdes es va presentar ahir a la Diputació de Girona amb la presència del vicepresident tercer de la Diputació, Albert Piñeira, i el president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Albert Gómez.

L'editorial Mediterrània es va interessar que es fes ressò de la història d'aquestes rutes, vinculada a la història dels carrilets de Girona, i va presentar la proposta d'edició al Consorci, que va ser valorada també amb la Diputació de Girona. Així, es van encarregar més de 2.500 exemplars, amb més de 2.000 com a propietat de la Diputació de Girona, que els distribuirà a diversos punts de venda i en facilitarà també alguns exemplars a les seves xarxes de biblioteques.

La resta d'exemplars, propietat de l'editorial, es distribuiran arreu del territori català.

D'aquesta manera, la Diputació de Girona i el Consorci de les Vies Verdes de Girona contribueixen a recuperar la memòria dels traçats, ja que la història de les vies verdes ha anat sempre lligada a la història de les poblacions que la conformen, als hàbits de la seva gent, al desenvolupament econòmic i l'oci. La Petita història de les vies verdes de Girona és un llibre il·lustrat i pensat per a nens, però dirigit a tota la família.

Una col·lecció amb història

Petites Històries s'edita des de l'any 1983, i arriba amb aquest llibre sobre les vies verdes, al número 312. Tots els llibres d'aquesta col·lecció, que és la més extensa i emblemàtica de l'editorial, són contes de no-ficció que tracten temes i fragments de la història de Catalunya: monuments, poblacions, festes o actes populars.

Els autors dels llibres són diversos, ja que són o bés escriptors reconeguts o experts en la temàtica que es tracta en el relat, comptant sempre amb les il·lustracions de Pilarín Bayés.