El Sismògraf d'Olot aixecarà el teló avui amb Opening Vulcanus d'Eulàlia Bergadà i Set of sets de Guy Nader i Maria Campos. El festival arriba a la desena edició amb 27 espectacles programats, la majoria dels quals són gratuïts.

En el cas dels muntatges de pagament, ja s'han venut un 82% de les entrades. Espectacles com COS, Estudi per a la pandereta' i La Llista han penjat el cartell de localitats exhaurides. Des del 19 i fins al 22 d'abril, la capital garrotxina serà l'epicentre de la dansa a Catalunya.

Com a mercat estratègic de la dansa, comptarà amb la presència de 170 programadors. «Sembla que el bon temps ens acompanyarà i esperem que els espectacles a l'aire lliure tinguin molta concurrència de gent», afirma la directora del festival, Tena Busquets.

Espectacle inaugural

Opening Vulcanus, un espectacle poètic ideat expressament per a la inauguració per Eulàlia Bergadà, fusiona la dansa, la música electrònica i la veu. Es farà al mirador de l'hotel Riu Fluvià d'Olot, des d'on els espectadors gaudiran de les vistes d'un Pirineu nevat i d'un espectacle «amb molta energia i moviment», assenyala la directora del festival.

Aquest mateix dia també es podrà veure Set of sets, de Guy Nader i Maria Campos, un projecte d'investigació de dansa contemporània amb un repertori de ballarins de diverses nacionalitats. Aquesta és una de les vuit estrenes que es podran veure al Sismògraf juntament amb cinc coproduccions.

Tena Busquets assenyala que el bon ritme amb la venda d'entrades demostra que el Sismògraf ja és «una cita ineludible per als interessats en dansa».