La sala de conferències de Can Trinxeria de Cassà de la Selva acollirà demà, diada de Sant Jordi (19 h), la inauguració de l'exposició de fotografies del cassanenc Josep M. Xifró i Vegué (1929-2002), en un acte amb presència dels fills de Xifró. En aquesta exposició es podrà veure una selecció de les imatges d'aquest autor que ha deixat una extensa producció fotogràfica dels anys setanta i vuitanta del segle XX.

«Xifró ha deixat uns impressionants primers plans de dones i homes; nenes i nens que ens impacten per la força que la seva mirada transmet», afirma Dolors Grau, arxivera. «Els retrats són la part més destacable de la seva producció fotogràfica, sense desmerèixer les peces que il·lustren el calendari festiu cassanenc de tota una època i les fotografies que estaven destinades a participar en concursos de tota la geografia gironina», afegeix.

La dècada dels setanta va ser la dècada prodigiosa de la fotografia a Cassà de la Selva amb noms com Domingo, Metge, Miralles i Xifró, entre d'altres, que es dedicaven a la fotografia amateur. La Colla Excursionista Cassanenca oferia un bon ventall de concursos de fotografia que aixoplugava aquesta impressionant producció artística i els atiava a presentar-se en multitud de concursos fotogràfics.

L'any 2010 la família va donar a l'Arxiu Municipal de Cassà de la Selva el seu fons fotogràfic, que consistia en 5.600 negatius i 1.500 positius.