QUIMI PORTET

Quimi Portet, Jordi Busquets, Ángel Celada · Auditori de Girona, 20 d'abril · Festival Strenes

No oblideu que això és el concert d'un cantautor! Tornem als matisos!», va bromejar en Quimi Portet divendres amb el públic del festival Strenes que era a la sala de cambra de l'Auditori de Girona.

I és que el músic d'Osona, que presentava el seu desè àlbum en solitari, Festa major d'hivern, ja havia alertat de bon principi que venia a posar-se a la pell dels músics formals. «Ja ho tenen els concerts d'ara, o són molt seriosos o són un disbarat, amb massa cava», anava fent broma.

«No us farem cridar 'eooo' ni interactuar amb nosaltres, perquè sóm grandets i estem tots amortitzats, però farem com els cantautors», va proposar al públic, indicant que es posaria tant al paper que després de cada cançó xiuxiuejaria ben sec al micròfon un simple «gràcies» perquè la gent l'aplaudís.

I dit i fet, amb la disfressa de cantautor va anar enfilant un concert en què va anar alternant cançons noves, com Pànic escènic o Petita vida, amb d'altres d'antigues, com Homes i dones del cap dret, La terra és plana o Flors i violes, molt aplaudida.

«No ens surt això d'interactuar, però si algú té un prec o pregunta, una declaració d'amor en públic... hi ha familiaritat», anava recordant mentre seguia amb Francesc Pujols o la divertida Sunny day.

Després de Massa i Central de Biomassa, es va acomiadar abans de tornar pels bisos. Pampallugues, Aparteu les criatures!, La rambla o Sabadell van acabar d'engrescar el personal abans del darrer tema, La música dels astres.

En plena -i calorosa- primavera musical a Girona, el d'en Portet no va ser el concert d'una festa major d'hivern, però hi va haver temps per tot.

«Actuem amb normalitat, però el país no viu amb normalitat, hi ha gent a la presó i a l'exili, i això sempre ho portem al cap», havia apuntat abans de posar-se el barret de músic assenyat per arrencar el seu recital d'estrambòtic i (no) seriós cantautor.