Et proposem descobrir algunes de les novetats editorials d'escriptors de les nostres comarques. Un exercici de narrativa Km 0 per si vols fer una aposta de proximitat a l'hora de triar el llibre de Sant Jordi. En el següent recull hi trobareu noves creacions, però també reedicions actualitzades d'alguns clàssics.

La força d'un destíMartí Gironell - Columna

Amb vint-i-un anys, Ceferino Carrión fuig de l´Espanya franquista, grisa i asfixiant, buscant aires nous. Després d´intentar-ho diverses vegades aconsegueix embarcar a bord d´un vaixell al port de Le Havre, a França, en direcció als Estats Units, per fer realitat el seu somni. És la història de superació d'un català amb orígens càntabres, un relat on el lector viurà una sèrie d'aventures amb un entorn excepcional que és el Hollywood dels anys 50.

Ciutat d'aiguaJosep Pastells - Llibres del Segle

Josep Pastells dona vida a 77 veus que disserten sobre la ciutat d´aigua que és Girona. L´escriptor i periodista s´ha inspirat en la rica activitat entorn de les ribes del Ter, l´Onyar, el Güell i el Galligants, un recull de relats que evoquen fets històrics i del present.

Tots els contesVíctor Català - Club Editor

Aprofitant l´Any Caterina Albert-Víctor Català, Club Editor ha impulsat el recull de tots els seus contes en quatre volums, el primer dels quals acaba de veure la llum i porta per títol Tots els contes. Una iniciativa que ens apropa a aquesta «dona atrevida i tossuda, que qüestiona la regla sempre, i que no va tenir por de fer-ho en un moment difícil i perillós», assegura l´editora Maria Bohigas. Els contes reunits en aquest volum són els últims que va escriure Caterina Albert durant el bienni 1948-1949.

RobinsonVicenç Pagès - Empúries

Un home de mitjana edat s'introdueix a la casa dels veïns, que se n'han anat de vacances. L'home és solter, té el pare en una residència i treballa de carter; a mesura que l'acompanyem en el seu periple d'intrús, anem descobrint les raons d'un comportament insòlit que el portarà a topar amb els veïns i amb la justícia. I, també, amb una advocada d'ofici. Un relat iniciàtic que és alhora una història d´amor i de follia.

CarnadaPep Prieto - Bridge

Pep Prieto presenta una sàtira política carregada d'escenes hilarants que té com a escenaris el Palau de la Generalitat, el Parlament de Catalunya, el Camp Nou o la seu del Grup Godó. Dos periodistes amics de tota la vida, que no són precisament els més formals del ram, reben l'encàrrec de recuperar una misteriosa memòria USB que conté informació comprometedora per a la Generalitat, però en realitat el que amaga és la prova que Catalunya s'aboca de forma imminent a una apocalipsi zombi que el Govern català, origen del problema, pretén ocultar.

Llums de SincrotóLluís Busquets i Gragulosa - Blasch Editor

L´escriptor olotí Lluís Busquets i Grabulosa presenta la novel·la Llums de sincrotró. La guerra (in)civil des dels ulls d'un batxiller d'avui, un llibre que compta amb les il·lustracions de Jordi Junyent i que parteix d'un Treball de Recerca de final de batxillerat de l'adolescent Lluc Serrat, guiat per la seva tutora Estrella Coseriu, competent professora d'història de l'Institut. La tendra història d'amor entre Estrella Coseriu i Lluc Serrat representa el contrapunt emotiu de tota una investigació sobre la guerra (in)civil, que permet seguir la maduració del narrador. Dies d'amor, dies de ruptura.

Narcís Monturiol i les pedres de l´infernSebastià Roig i Toni Benages - Males herbes

es de fa un temps, els pescadors de Cadaqués no s´atreveixen a sortir a mar. Una sèrie de desaparicions misterioses i els rumors sobre la presència d´éssers monstruosos, ha fet que el poble parli d´actes de bruixeria. Narcís Monturiol no s´ho acaba de creure i per això encapçalarà una expedició a la zona on succeeixen els fets. Una novel·la gràfica d´aventures per a totes les edats.

Els barceloninsAdrià Pujol - L'avenç

L'obra es va publicar per entregues l'any 2016 al llarg dels onze números d'aquell any de la revista. L´autor -que el seu llibre Picadura de Barcelona ja s´havia mostrat com un bon flâneur- surt als carrers de Barcelona armat amb els cinc sentits i una llibreta. L´objectiu és mirar de descobrir qui són i com són els barcelonins. I ho fa a través d´una sèrie de personatges, no sempre ficticis, que per a ell resumeixen el ser barceloní: «Triaré els que se´n senten i en fan bandera. I els barrejaré amb els que en són i potser ni s´ho han plantejat», A mesura que passen els mesos, veurem que l´objectiu és quimèric: la ciutat és un indret en el qual la identitat esdevé una joguina, i Barcelona és un bagul ple de disfresses barrejades, a punt per al carnestoltes permanent.

Dones de terres gironinesCarles Bastons i Montserrat Bastons - Editorial Base

Conegudes i desconegudes, recordades i oblidades, que han contribuït a la forja d´una societat més lliure, justa i igualitària. Els autors donen a conèixer 105 dones, figures significatives de les vuit comarques gironines que han sobresortit en algun aspecte creatiu o professional.

Flor salvatgeM. Mercè Cuartiella - Empúries

Durant una transacció comercial poc clara, un personatge conegut com l´Holandès mor sobtadament, i en Miravet i la Gràcia, un personatge d´una humanitat memorable, s´han de fer càrrec del cadàver. Com que no els convé avisar la policia, decideixen dur el cadàver de l´Holandès a casa seva.

La capsa de músicaCarles Fages de Climent - Brau edicions

Comèdia burgesa que transcorre en un poble indeterminat de la Costa Brava, en una caseta on viuen una dona bella i encara jove i diversos nois i noies (fills, nebots...) a més d'un enigmàtic i viatjat foraster. Una peça teatral on el destí, la música i la ironia hi juguen un paper fonamental.

Jaume Pellicer Lleonart, QuicusRafel Bruguera - Pagès editors

Jaume Pellicer Lleonart, Quicus (1914-1944) va ser un de tants republicans que després de fer de milicià i defensar la República als fronts d´Aragó i del Segre, emprengué el camí de l´exili amb una maleta poc proveïda, ja que esperava tornar a casa ben aviat, quan Europa hagués enderrocat el règim franquista.

Les ClosesMaria Àngels Anglada - L'Avenç

Les Closes és una finca de l´Empordà on el propietari, un terratinent de filiació republicana, ha estat assassinat i la seva dona acusada i empresonada, per bé que finalment absolta. Cent anys després, la seva besneta reconstrueix la història. L´Avenç ha aprofitat els 40 anys de la publicació de Les closes per reeditar-la.

Proses reposadesMiquel Martín - Col·leció Josep Pla / Diputació de Girona

L´autor begurenc reuneix en un llibre diferents articles publicats els darrers anys al Diari de Girona. Un aplec de proses breus dividides en sis àmbits: passejos, rutines, menges, parles, evocacions i literatura i paisatge.

La tardor catalanaQuim Curbet - Curbet Edicions

L´escriptor i editor Quim Curbet presenta per aquest Sant Jordi La tardor catalana, un recull d'articles publicats al Diari de Girona sota l'epígraf Barretades, en els quals tracta l'actualitat política dels darrers mesos, però també aborda altres temes. El llibre és una crònica dels fets que s'han produït a Catalunya entre el 20 de setembre i el 21 de desembre de 2017.

Un equip, una afició i una ciutat de primeraAlbert Bassas - Al Poste edicions

El periodista i speaker de l'estadi de Montilivi, Albert Bassas, presenta per aquest Sant Jordi el llibre 'Girona. Un equip, una afició i una ciutat de primera'. L´obra repassa la història recent del club amb un estil àgil i dinàmic, culminada amb l'ascens a l'elit el 4 de juny passat amb l'empat contra el Saragossa i consolidada amb la consecució de la permanència molt més aviat del que qualsevol podia esperar.

Girona FC. Camí cap a primeraEddy Kelele - Editorial Base

Aquest volum proposa un viatge a través de les imatges captades per Eddy Kelele i els textos de Jordi Danés, per les vivències que ha protagonitzat l'equip durant l'última dècada, des que va ascendir al futbol professional el 2008. I tot això culmina amb l'èxtasi de l'ascens i el debut a la màxima divisió.

Ets un merda i ho sapsJair Domínguez - Ara Llibres

Saps quants anys tenien els Beatles quan van fotre potes enlaire el pop amb Revolver? 24. Saps quants anys tenia Miquel Àngel quan va esculpir el David? 24. Com ho hem de fer per enfrontar-nos a la pressió que ens imposa la història? Hi ha esperança. I la trobareu a les pàgines d´aquest manual de supervivència.

Encén el llumAnna Carreras - La Breu Edicions

El magnetisme del sexe és el protagonista de la sisena novel·la d'Anna Carreras. A Encén el llum hi trobareu sexe explícit, a voltes poètic, i una idea d´erotisme entesa com a llenguatge i experiment. El sexe no és una finalitat. Som dins d´un viatge d´autoconeixement a través dels altres, en plena època de malferits emocionals. Que el lector traci el pont entre refugis.

L'amic de PragaJoan Manuel Soldevilla - Columna

Quan l´amistat és més intensa que l´oblit. Dos joves fan amistat al bell mig de la guerra. La vida els separa i els porta a Xangai, Barcelona, Praga, l´Havana, Girona o Moscou. No es tornen a veure fins que, trenta anys després del seu comiat, una casualitat permet que reprenguin, amb dificultats, la relació.

Figueres desaparegudaEnric Pujol i Jordi Roig - Efadós

El llibre ens proposa un viatge visual, a partir d'una investigació sistemàtica sobre la imatge turística difosa a través de les postals dels anys 60 i 70, per identificar l'imaginari mitjançant el qual, en el context d'aquells anys, projectem de la Costa Brava i del nostre país.

Manera negraNarcís Comadira - Edicions 62

Comadira celebra els seus 75 anys amb un nou poemari. Un mosaic de 25 poemes, que inclouen una llarga carta a Giuseppe Grilli, tres soliloquis quasi teatrals, una petita suite toscana i quinze composicions diverses: una mostra perfecta de l´ofici d´artesà del vers i de la saviesa humana que el caracteritzen.