L'entitat Xarxa de Convivència va convertir ahir a la tarda la plaça de l'Ajuntament de Figueres en una biblioteca «humana» on vuit dones van explicar les seves històries de superació personal.

El projecte, que va sorgir fa uns anys a Copenhagen, s'ha realitzat com una prova pilot aprofitant la diada de Sant Jordi

Les participants van narrar les seves vivències i com ha superat problemes alimentaris, com conviuen amb discapacitats o com és ser musulmana en ple segle XXI.

El promotor de la iniciativa, Mohamed El Amrani, diu que l'objectiu és que la ciutat «interactuï» i que persones anònimes puguin asseure's unes davant de les altres i «conèixer-se». És la primera vegada que es fa però El Amrani no descarta exportar-ho a altres poblacions.

Iris Mar va partir diversos trastorns alimentaris fins que va tenir divuit anys. Entre ells, bulímia, anorèxia i afartaments. Fa uns cinc o sis anys que va «superar-los».

Quan li van explicar el projecte no va dubtar i va decidir participar-hi. «Crec que és una iniciativa molt potent que permet conscienciar sobre uns trastorns encara molt desconeguts però que afecten moltíssima gent», va dir.

També hi va participar l'Amal, una musulmana de Figueres que ha crescut aquí però que durant tot aquest temps ha viscut diverses situacions de discriminació que l'han fet sentir «diferent» i, alhora, han forjat el seu «caràcter», segons va detallar.