La poetessa de Ripoll Susanna Rafart és la guanyadora del Premi Cadaqués a Quima Jaume, guardó que reconeix una trajectòria literària. La darrera publicació de Rafart, que conrea la poesia des de l'adolescència, és La fugida d'urània, un relat en prosa poètica que descriu la societat de la Barcelona de l'exposició universal del 1888.

D'altra banda, la poeta i artista guixolenca Ester Xargay ha guanyat el Premi de Poesia Catalana Cadaqués a Rosa Leveroni, per un llibre que serà publicat per l'editorial Meteora. L'obra de Xargay també abraça la novel·la, l'assaig i la traducció.

Finalment, el premi de periodisme Cadaqués a Carles Rahola se l'ha emportat Joan Armague, exalcalde de Figueres, per l'article Pelai Sala i Berenguer: el cadaqusenc de Santiago de Xile, publicat el 8 d'agost del 2017 al setmanari Empordà.

L'Ajuntament de Cadaqués va comunicar ahir els guanyadors del premis literaris que anualment atorga la vila com un dels actes de la Diada de Sant Jordi.

La gala d'entrega dels guardons es celebrarà el dissabte 28 d'abril en un acte que es celebrarà a la sala Art i Joia i que inclourà un homenatge a tres personalitats «cadaquesenques o molt vinculades al la vila».