El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) acull des d'ahir l'exposició World Press Photo 2018, que reuneix 137 instantànies de 42 fotògrafs guanyadors en una nova edició que reivindica el fotoperiodisme. Sota el lema «Veure per entendre», la del CCCB és una de les primeres parades en àmbit mundial de la mostra del World Press Photo, que recorrerà 100 ciutats, i els 42 fotògrafs guanyadors procedeixen de 22 països.

En l'exposició, que es podrà veure fins al 27 de maig, s'aborden temes com l'èxode rohingya a Birmània, l'atemptat de Londres, l'atropellament a Charlottesville, la massacre a Las Vegas, el conflicte a Mossul, en un any que s'ha inclòs la categoria de Naturalesa. La mostra inclou l'obra guanyadora del World Press Photo de l'any, que ha recaigut en el veneçolà Ronaldo Schemidt, qui en la roda de premsa aquest divendres va remarcar que el fotoperiodisme «és més útil i necessari que mai», i va reivindicar la figura del fotoperiodista.

La instantània guanyadora reflecteix el moment en què un jove de 28 anys sofreix grans cremades després d'explotar el dipòsit de gasolina d'una moto en una protesta contra Nicolás Maduro a Veneçuela, una instantània que el mateix protagonista no ha volgut veure, segons ha explicat a Schemidt la seva germana. Schemidt va afirmar que mai se li va ocórrer poder guanyar un premi amb la fotografia.