L'organització de l'Strenes està de celebració perquè acaba de tancar la millor edició del festival amb un creixement del 38% de l'assistència de públic als concerts de pagament i amb 10 espectacles que han exhaurit la totalitat de les entrades.

Amb el seu concert a les escales de la Catedral, Joan Dausà va posar ahir la cirereta de comiat a un festival que, tot i supendre el concert inaugural al terrat de la Rambla, el de major afluència, pot presumir d'haver convocat 30.400 espectadors.

Els artistes que han penjat el cartell d'entrades exhaurides són: Joan Dausà, Luz Casal, Txarango, Maria del Mar Bonet, Sau30, Paula Valls, Ramon Mirabet, La Pegatina, Xarim Aresté i El Pot Petit.

L'altra dada positiva i significativa és que la resta de concerts han tingut tots un mínim d'un 70% d'ocupació. «Això certifica el rol de prescriptor que està adquirint el Festival Strenes pel públic assistent», dedueix l'organització en un comunicat difós ahir.

De les 16.000 entrades que es van posar a disposició del públic se n'ha venut el 90%, una dada que significa un total de 14.400 espectadors als concerts de pagament. Cosa que suposa un increment de 4.000 espectadors respecte a l'any passat.

Els concerts amb entrada lliure han rebut un total de 16.000 espectadors. Tot i suspendre el concert inaugural del festival, la Festa major d'Strenes del 20 i 21 d'abril, ha duplicat la convocatòria de públic respecte a l'any passat.

La festa major es va dur a terme a l'aire lliure a la plaça de Catalunya i va incloure un concert molt reivindicatiu de Valtonyc, una transmissió del partit del Barça contra el Sevilla de la final de la Copa i un menjador de grans dimensions atès per Food Trucks que es va omplir completament de comensals en unes nits de meteorologia dolça.

Els concerts amb entrada lliure de Caritat Humana, Mostassa i Norh State van tenir molt bona afluència de públic.

D'altra banda, el festival també ha valorat positivament les breus actuacions que alguns dels artistes han fet a l'estadi de Montilivi abans dels partits de futbol del Girona. «Tot i que no es computen al nombre d'assistents, també ha estat un altre dels grans èxits d'aquesta edició», asseguren des de la direcció de l'Strenes.

Un Mirabet més madur

Després de l'«incendi» de divendres amb La Pegatina, la segona nit a les escales de la Catedral de Girona va tenir també un ple absolut amb el cantautor Ramon Mirabet, que va estrenar els temes del seu tercer treball.

Un concert que va descobrir un Mirabet més madur, i amb cançons «més estructurades», però igual d'enèrgic quan va tocar clàssics com Carpe Diem o Happy Days.

El músic va fer aixecar el públic al final quan va baixar a les escales per tocar al costat dels espectadors.

La nit, però, no va acabar aquí. Després van ser els Mostassa els encarregats de fer ballar els centenars de persones que van seguri la festa al monumental escenari barroc de l'escalinata, un dels escenaris més emblemàtics del Festival Strenes.