El "Requiem" de Mozart ofert pel Quartet de Corda de la Giorquestra, una nova lectura dels "Sonets" de Shakespeare, l'escriptor insuperat, a càrrec del Cor de Teatre Joves de Banyoles, algunes de les cançons de "Càntut", l'espectacle que vol preservar la música de tradició oral, interpretades pel grup Germà Negre, o una tragèdia grega de Sòfocles posada al dia per alumnes de l'Escola de Teatre El Galliner.

Són quatre de les deu propostes que el Pati Cultural de la Diputació de Girona oferirà coincidint amb Temps de Flors en aquest any del gran sant endavant d'una programació que té per escenari el pati de l'edifici noble de la Diputació i que, a partir d'ara, vol esdevenir una mostra de la producció artística dels centres i institucions que tenen vinculació amb la institució.

El diputat Albert Piñeira i Marta Pi, del servei de Cooperació Cultural, han presentat aquest matí una programació que tindrà lloc cada dia del 12 al 20 de maig al claustre de la Diputació, sempre amb entrada gratuïta, i que inclourà concerts i obres de teatre i dansa a càrrec de grups seleccionats expressament per a l'ocasió.

A més dels espectacles esmentats, hi haurà les actuacions de la violinista Mariona Camats, acompanyada de la pianista Yoko Suzuky, amb un programa de Beethoven i Schumann, entre altres, que obriran el cicle el 12 de maig, en l'únic espectacle a càrrec d'una institució que no és de les comarques gironines: la Fundació Pau Casals.

El diumenge dia 13 hi haurà l'Ensemble de Guitarres del Conservatori de Girona (12h) i el Cor Vivace i Cor Allegro (19h), que dues formacions nascudes de l'activitat dels alumnes de l'escola de música de la Diputació de Girona.

Un dels fruits del projecte pedagògic del Black Music Festival és el Black Music Combo, que actuarà el dia 16 per oferir música soul i funk fruit d'aquesta col·laboració entre el festival i la Casa de Música de les comarques gironines.

L'Escola de Música Moderna de Girona serà present al Pati Cultural el dia 18 amb l'espectacle "Pessics de Broadway", on es posa en escena fragments de musicals a càrrec d'alumnes amb l'acompanyament al piano de Santi Escura.

La dansa arribarà de la mà de la Jove Companyia de Dansa Contemporània de l'Escola Municipal de Dansa de Celrà el dia 19 de maig.

Enguany, a més, es podrà veure durant els concerts l´exposició "Incisions", de Domènec Fita, que comprèn algunes de les obres més abstractes de l'artista.

Albert Piñeira ha destacat que el Pati Cultural és un tast dels projectes culturals estratègics de les comarques gironines en què la institució col·labora, des d´una visió multidisciplinar i oberta a tot el territori.