Quan falta poc més d'un mes per aixecar el teló, el festival (a)phònica de Banyoles ha desvetllat els primers noms que hi actuaran. L'esdeveniment oferirà l'únic concert a l'Estat del polifacètic cantautor italià Vinicio Capossela. Els organitzadors asseguren que serà un dels grans noms de l'edició d'enguany amb una actuació que es farà el 15 de juny a les onze de la nit a l'Estrella Damm Club Natació Banyoles.

Precisament, just l'endemà serà el torn de Xarim Aresté que portarà a la Barca Tirona la música de 'Polinèsies', el seu darrer treball. Aquesta embarcació també serà l'escenari del tercer grup confirmat. Marcel Lázara i Júlia Arrey actuaran el 17 de juny a dos quarts de vuit del vespre. Les entrades a la venda per aquests concerts es posaran a la venda aquest divendres a la pàgina web de l'(a)phònica i a l'Oficina de Turisme de Banyoles.

Finalment, el duo composat per Marcel Lázara i Júlia Arrey també actuarà a aquesta barca l'endemà, el 17 de juny a dos quarts de vuit. L'antic component de Txarango, Marcel Lázara, ha tornat a Catalunya després de dos anys voltant amb bicicleta per Brasil amb Júlia Arrey. De tot plegat, n'han fet un quadern de viatge en forma de disc que es titula 'Sonhos da rua'.

La resta de noms de l'(a)phònica d'aquest any encara es mantenen en secret.