Els humoristes Andreu Buenafuente, Berto Romero, Sílvia Abril i Raúl Cimas reivindicaran el monòleg en un espectacle «únic» que clausurarà la quarta edició del Singlot Festival, que aquest any avança dates i se celebrarà entre el 5 i el 7 de juliol en el marc del Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols.

L'actriu Lloll Bertran rebrà el «Singlot d'honor» en reconeixement a la seva trajectòria professional de més de tres dècades al teatre, el cinema, la televisió i la ràdio, en un festival que els seus responsables consideren el més «eclèctic» dels organitzats fins ara i que inclou l'estrena de l'obra de teatre Mongolia sobre hielo, dels artífexs de la revista Mongolia, i l'obra Les roses de la vida, de Sergi Belbel.

La programació es completa amb l'espectacle Mrs Brownie, de Víctor Borràs, amb Laura Guiteras i Abel Boquera; Dos machos verdes fritos, amb David Verdaguer i Óscar Machancoses, i amb el programa de ràdio en directe Nadie sabe nada, de la Cadena SER, que dissabte, dia 7 de juliol, oferiran al teatre Narcís Masferrer de Sant Feliu de Guíxols Andreu Buenafuente i Berto Romero.

El director de The Project, Joan Roselló, que organitza l'esdeveniment amb la productora El Terrat, va remarcar que la funció sobre el monòleg, d'uns 70 minuts de durada, és «irrepetible, més que una estrena, és crear un duel de monologuistes d'elit», en un moment en el qual «la llibertat d'expressió està tan en dubte».

Buenafuente va agrair l'acollida que des de 2015 rep el Singlot a Sant Feliu de Guíxols, a més de destacar que cada any és «fàcil» convidar els participants a un festival que es caracteritza per unir espectadors i professionals de les arts escèniques al voltant de la comèdia, «com mai s'havia fet».

L'humorista va avançar que, en aquesta ocasió, l'aposta és acostar-se més al públic i que tenen la sensació que amb el programa encara connectaran molt més amb ell, i que l'autora del cartell d'aquesta edició és Marina Capdevila.

Sobre l'espectacle que encapçala juntament amb Romero, Abril i Cimas, va indicar que el podran representar en «un espai immens, al costat del mar» en «uns temps bastant amenaçadors, en els quals ens ha entrat l'autocontrol, l'autocensura, el que no ens hauríem imaginat en la vida que passaria».

D'altra banda, es va mostrar il·lusionat per comptar amb un espectacle com el que protagonitzen David Verdaguer i Óscar Machancoses, pel seu talent, i perquè va néixer de les ruptures sentimentals viscudes pels dos actors. «El talent ens posa calents», va bromejar.

També va lloar la feina de Lloll Bertran al llarg dels anys, o el que estan preparant els de Mongolia, «que són com de la família», i Laura Guiteras amb el titella de mida humana Mrs Brownie, present a l'acte.

L'actor i productor artístic del Singlot, Enric Cambray, va recordar que el divendres 6 de juliol serà el dia de l'obra Les roses de la vida, que es va estrenar a Barcelona en dues úniques funcions el mes de setembre passat i que suposa el retorn de Sergi Belbel a «la paraula i l'enginy verbal».

A l'acte hi va participar l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas.