Els sis museus de la ciutat de Girona regalaran teatre, música i visites guiades aquest proper dissabte, en la coneguda internacionalment com a Nit de Museus. La generositat del Museu del Cinema de Girona obrirà cronològicament a les 7 de la tarda la festa amb l'espectacle d'ombres xineses Ubuntu, de la companyia Oliveira Salcedo, que explica les aventures d'un grup de nens que emprenen un perillós viatge en el decurs del qual descobriran la importància de la cooperació.

Els sis museus oferiran entrada de franc durant tot el divendres 18 de maig, que és pròpiament la data del Dia Internacional dels Museus, un esdeveniment organitzat pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des del 1977. Els centre gironins, a més, oferiran entrada gratis l'endemà dissabte, des de les 7 de la tarda i fins la mitjanit.

En aquest cinc hores es desenvoluparà a cada centre una activitat que també serà gratuïta, i que convida el visitant a arribar-hi a través dels carrers farcits de muntatges de flors, perquè la commemoració internacional dels museus coincideix cada any a Girona amb Temps de Flors.

L'any 2016 van ser més de 36.000 centres, de 157 països diferents d'arreu del món, els que es van apuntar a una commemoració que a Girona, a més de l'espectacle comentat del Museu del Cinema, tindrà com a protagonista la Casa Masó, amb una oferta de visites guiades que inclouen quatre noves habitacions decorades amb mobiliari de Rafael Masó. Els Alumnes de l'Escola Municipal de Música oferiran un concert. També es pot visitar l'exposició La casa noucentista: arquitectura unifamiliar a Catalunya (1913-1932).

El Museu d'Història de Girona, escenari de Temps de Flors, al qual es pot accedir també des de la Carbonera, ofereix una visita teatralitzada amb anècdotes sobre l'antic tren de Sant Feliu de Guíxols.

El Museu d'Història dels Jueus projecta pel·lícules i el Museu d'Arqueologia, a Sant Pere de Galligants, acull un concert de música tradicional dels Països Catalans i d'Irlanda.

Finalment, el Museu d'Art, també seu de Temps de Flors, proposa microteatre i també música amb Stringjunts.