El guanyador de la propera edició del premi Sant Jordi rebrà directament una dotació econòmica de 60.000 euros i, a banda, els diners generats pels drets d´autor.

D´aquesta manera, el premi Sant Jordi serà el guardó més ben dotat de la literatura en llengua catalana. Òmnium Cultural ha publicat les bases renovades del certamen, que limita a tres les edicions consecutives que podrà encadenar una mateixa editorial.

Les editorials poden presentar les propostes fins el 29 de juny i la que sigui guanyadora es farà pública abans del 30 de juliol.

Òmnium ha indicat que amb la renovació del certamen busquen potenciar la figura de l´autor i la creació literària en llengua catalana. Així mateix, un altre dels objectius és dinamitzar el sector editorial i, per aquest motiu, el concurs és obert i es limita a tres el nombre d´edicions consecutives que podrà encadenar la mateixa editorial.

A banda, es renovarà el jurat encarregat de decidir l´obra guanyadora i estarà integrat per cinc especialistes de prestigi i sense vinculació amb el sector editorial.

Especificitats per a les editorials

El concurs es dirigeix a totes aquelles editorials o grups editorials que tinguin la seu física i fiscal als Països Catalans i publiquin regularment narrativa en llengua catalana.

La guanyadora del concurs haurà de comprometre´s a coeditar, juntament amb Òmnium, l´obra guanyadora corresponent a les edicions 2018, 2019 i 2020.

Els llibres editats passaran a formar part d´una col·lecció que recollirà les obres guardonades amb el Premi Sant Jordi de novel·la a partir de l´edició del 2018.

Les editorials que vulguin optar a la coedició del premi Sant Jordi els propers tres anys poden presentar propostes fins al proper 29 de juny i un jurat examinarà les propostes rebudes i emetrà el veredicte finals abans del 30 de juliol.

Cap dels membres del jurat podrà tenir vinculació laboral o interessos econòmics en el sector editorial. Les bases del concurs per a editorials també preveuen que les novel·les guardonades a partir de l´any que ve amb el Sant Jordi tinguin una imatge gràfica pròpia que les identifiqui com a part d´una col·lecció.

La primera edició haurà d´arribar a les llibreries abans del 28 de febrer i tindrà una tirada mínima de 15.000 exemplars. L´editorial haurà de garantir la possibilitat de fer-ne reimpressions així com una bona distribució dels llibres arreu dels Països Catalans.

En paral·lel, també s´han fet públiques les bases per presentar novel·les per a l´edició d'aquest any. L´obra guanyadora la decideix un jurat independent designat per l´entitat, que també es renovarà. El guardó es lliurarà en el marc de la Nit de Santa Llúcia, la Festa de les Lletres Catalanes, conjuntament amb altres premis de diverses disciplines.