La Fira del Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà ha donat a conèixer el cartell de la 23a edició, que es farà del 13 al 15 de juliol. La programació inclou una setantenta d'espectacles molt variats que van des del cabaret, trapezi, clown, aeri o malabars, entre altres disciplines.

Enguany s'ha posat un especial èmfasi en la creació contemporània, mantenint també les propostes per a un públic familiar.

De les 29 companyies convidades, prop de la meitat són catalanes. Pel que fa a les propostes internacionals, gairebé totes són de França excepte una companyia procedent d'Israel.

Cirque Rouages aixecarà el teló amb Sodade, un muntatge amb funambulisme, acrobàcia i música sobre els sentiments contradictoris de l'exili. I entre les novetats d'enguany hi ha l'Espai 'off' per a artistes de circ emergents. La majoria dels espectacles són gratuïts.

Entre les companyies convidades destaquen noms com Cirque Exalté, amb un muntatge d'acrobàcies arriscades a ritme de rock i Collectif La Basse Cour, amb un espectacle a tres bandes i amb una bàscula de fusta com a protagonista.

Així mateix, l'Ateneu Popular 9 Barris & Vavel Circus interpretaran Garbuix, un espectacle amb perxa xinesa, verticals, equilibris, trapezi, bicicleta acrobàtica, clown i humor.

I el tancament de l'edició es farà amb un «espectacle visual, poètic i integrador» de la (CIA)3 a la plaça del Castell.

L'anomenat Espai 'off' oferirà una programació paral·lela a l'oficial i aprofitarà l'aparador de la Fira perquè «ningú del sector es quedi fora de la fira». Segons l'organització, la professionalització del certamen fa que algunes propostes quedin excloses de la programació oficial.

La convocatòria per participar en aquesta nova secció romandrà oberta fins al proper 22 de juny.

Una altra novetat és el primer concurs d'aparadors de temàtica del circ a establiments de la ciutat.

La portaveu de l'organització, Eva Gasull, destaca que una de les màximes d'aquesta fira és «prioritzar la qualitat per damunt de la quantitat».

Tant l'alcalde del municipi, Lluís Sais, com el regidor de Cultura, Carles Puig, van destacar que el model organitzatiu de la Fira del Circ al Carrer s'ha convertit en un «referent» al país. El regidor va dir que «el consistori té un deute amb la fira, com és un emplaçament per ubicar-hi l'Escola del Circ».

El pressupost d'enguany és de 118.000 euros, similar a altres anys. El 35% l'aporta l'Ajuntament, juntament amb Diputació de Girona (25%), Generalitat (15%), Ministeri de Cultura (5%). La resta són recursos propis.