La Fundació Antoni Tàpies mostra la militància política en la pràctica artística de Tàpies en una exposició que reuneix una setantena d'obres realitzades entre 1946 i 1977.

Carles Guerra, comissari de l'exposició Antoni Tàpies. Una biografia política, ha explicat que aquesta reconstrueix «les paradoxes que va viure un artista modern sota la dictadura franquista». La mostra es pot visitar a partir de demà i fins el febrer de l'any que ve.

L'obra exposada emergeix d'una «doble censura» de la qual Tàpies és objecte: «La manca de llibertats durant el franquisme» i «la censura respecte als continguts literaris o explícits» que imposa l'art modern.

«De l'art modern que exigeix abstracció, pura forma i de la censura informativa d'un país com l'Espanya de l'època en surt una obra que és capaç de viatjar internacionalment i, no obstant això, ser receptacle dels desitjos de militància de molta gent», diu Guerra. Segons el comissari, la mostra interpel·larà el visitant «per la seva actualitat» i posarà l'espectador en el repte de veure «en la disfuncionalitat de la pintura una manera de fer política».