La Fundació Vila Casas va presentar ahir la nova programació d'estiu al Museu d'Escultura Contemporània Can Mario de Palafrugell. A la sala gran, hi ha una trentena d'escultures aspirants al premi anual que atorga la institució (dotat amb 15.000 euros) i que enguany està dedicat a aquesta disciplina.

«És una mostra amb estils molt diferents i obres de gran qualitat que donen una visió general de les arts del país», va explicar la responsable de comunicació de la fundació, Natàlia Chocarro.

Aquest dissabte es donarà a conèixer el guanyador i ha avançat que es tracta d'un autor que no és conegut pel públic general.

Les altres dues propostes de la nova programació són Hiberticer, una mostra fotogràfica on es contraposen els paisatges del nord i sud a Catalunya, obra de Salvi Dané, Rita Puig-Serra i David Bestué, i Ànima, de Cristina Batllori, feta a base de cartró reciclat.

A Hiberticer, els tres artistes se centren en els paisatges de dos rius, el Ter i l'Ebre, i busquen les diferències i els punts en comú dels territoris del nord i sud de Catalunya.