DdeG, Sant Feliu de Guíxols.

La primera edició del Festival Moviemobile va arribar ahir al seu final amb l´entrega de premis de les diferents categories en què es dividia el concurs. Durant quatre dies els participants fer ús de la seva imaginació per aconseguir els millors curts gravats amb mòbil, així com les millors fotografies aconseguides amb aquest format digital. A més, també es van donar a conèixer els guanyadors de la categoria on-line, que han estat gravats amb més temps i penjats a la pàgina del Festival.

Així en la part del Festival que s´ha dut a terme durant els darrers quatre dies a Sant Feliu de Guíxols, el jurat va decidir atorgar el premi a la millor pel·lícula a l´aragonès establert a Barcelona Juan Irache, pel seu curt Justicia Circular. Així mateix, el premi especial del jurat va ser per León Truzman i el seu curt Radar. El premi del públic va ser pel film Dollface, de Teo González. El jurat, format pel reconegut director Jaume Balagueró, l´actriu Mercè Sampietro, Sol Picó, Lali Ramon i Pere Albó.

En la competició MoviemobilXpress, que premiava la creativitat i la immediatesa, el premi al millor curtmetratge va recaure en el film Meteosat 2007 d´Albert Auladell. En l´apartat de fotografia, Ruth Bofill va obtenir el premi gràcies a dues imatges realitzades a les casetes de la platja de Sant Pol de s´Agaró.

El jurat del MoviemobileXpress estarà format pel director del Festival de Cinema de Girona, Lluís Valentí, el director del Festival de la Porta Ferrada, Albert Mallol, el cineasta Alfons Hereu, el fotògraf i actor de doblatge, Jordi Ferrando, i el professor de la Universitat de Girona, Jordi Xifra, i el Regidor de Promoció de la Ciutat de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, va sorprendre a darrera hora atorgant un premi especial pel film Dakar Extrem, del jove gironí Pau Sicilia de només 11 anys d´edat, que havia realitzat un curt gravant un «pal de llum» i simulant un enlairament a l´espai.

El Festival Moviemobile va sorgir d'un grup d'estudiants de la carrera de Publicitat i Relacions Públiques de la Universitat de Girona, i en la seva primera edició ha tingut un notable èxit de participació en els quatre dies que s´ha desenvolupat.

Els premis del concurs eren de 500 euros i un Nokia 6300 per la millor pel·lícula del MovieMobile i un Nokia 5070 pel premi especial. En el cas de la categoria Xpress, el premi a la millor pel·lícula era de 300 euros i un Nokia 5200, el mateix que per la millor fotografia. En el cas del premi del públic el regal era un Nokia 5200, de la mateixa manera que el premi del votant.