DdeG, Girona.

La sisena edició del cicle musical Hammerklavier, que comença avui i s'allarga fins a l'1 de març a l'Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona, portarà sis mestres internacionals del piano. El cicle combina la vessant interpretativa amb la pedagògica i cada concert programat va seguit, l'endemà, d'una classe magistral de l'intèrpret. Els concerts són gratuïts i a les classes s'hi pot assistir com a alumne actiu o com a oïdor, prèvia inscripció. Aquesta singularitat fa que el cicle es dirigeixi simultàniament a dos tipus de públic: a l'aficionat a la música en general i a persones relacionades amb el món de l'ensenyament musical, ja siguin professors o estudiants.

El cicle l'obrirà la pianista polonesa Joana Trzeciak, que interpretarà Chopin i Rakhmaninov, i després tindran lloc els concerts monogràfics. Bach hi serà present de la mà del pianista català Antoni Besses, que interpretarà una de les obres mestres del compositor barroc: les magnífiques Variacions Goldberg (1 de febrer). Sergio Marchegiani oferirà la integral dels Nocturns de Chopin (8 de febrer) i el darrer concert monogràfic anirà a càrrec de Boris Kraljevic, que interpretarà les col·leccions de peces dels opus 117, 118 i 119 de Brahms (22 de febrer). Entremig, el quart concert anirà a càrrec de la pianista Agathe Leimoni, que interpretarà obres de Liszt i del compositor grec Manos Hadjidakis, a més de Mozart, Chopin i Bach-Freed (15 de febrer). Clourà el cicle Ratimir Martinovic amb un programa dedicat a Bach, Brahms i Franck i amb l'execució de l'Andante Spianato i la Gran Polonesa Brillant de Chopin (29 de febrer).

A banda dels concerts, el Hammerklavier ofereix una sèrie d'activitats complementàries. Així, el mateix Antoni Besses pronunciarà la conferència L'obra de Bach i les Variacions Goldberg (2 de febrer). Per la seva banda, Sergio Marchegiani (9 de febrer), Agathe Leimoni (16 de febrer), Boris Kraljevic (23 de febrer) i Ratimir Martinovic (1 de març) oferiran una master class.