Ana Rodríguez, Girona.

Només falten unes hores. A dos quarts de set d'aquesta tarda, els grans centres comercials i llibreries de tot Girona, Catalunya i Espanya posaran a la venda el darrer volum de les aventures del jove mag més famós de la literatura juvenil -i del cinema-, Harry Potter i les relíquies de la mort.

Arreu s'han preparat festes per rebre el llibre amb el qual J.K. Rowling dóna per finalitzades les aventures de Potter. A Girona, però, tot i que les principals llibreries afirmen tenir una cinquantena de reserves cada una -predominant l'edició en català-, són poques les activitats relacionades amb la màgia que es portaran a terme. La més destacada és el concurs de disfresses de Harry Potter que, entre dos quarts i les set de la tarda, celebra La Llibreteria. A aquesta hora s'escollirà el guanyador, que rebrà com a premi un exemplar del llibre. La Llibreria 22, per la seva banda, sortejarà entre els 22 primers compradors del volum un lot de llibres valorat en 22 euros. Altres establiments, com la llibreria Carlemany de Girona (que compta entre les seves reserves amb tres en francès) obsequiaran els compradors de Harry Potter i les relíquies de la mort amb elements com pòsters, punts de llibre o xapes.

Quant a les reserves, tal com van reconèixer a la llibreria Geli, "la gent està tranquil·la, diuen 'ja passaré el mateix dia'" i confien en trobar el seu exemplar sense haver hagut de reservar-lo.

Què passarà amb Harry?

Això és el que es pregunten molts dels seguidors d'aquesta popular saga, que des que es va anunciar que aquest seria l'últim llibre, van haver de sentir rumors de tota mena i especulacions de tot tipus sobre la sort dels protagonistes. Ara ja podran descobrir la veritat. Harry compleix un any més i a mesura que s'acosta l'edat adulta el seu món es torna encara més complex. Marcada per revelacions inesperades i episodis dramàtics, la nova i definitiva aventura de Harry destaca per la intensitat de l'acció i el veloç ritme amb què el jove mag recorre els camins que han de portar-lo a la maduresa i la saviesa.

J. K. Rowling ha comentat que li agradaria escriure una guia enciclopèdica del món màgic de Harry Potter, tot i que no ha donat detalls sobre quan podria escriure-la. D'altra banda, queden dues pel·lícules de la sèrie per estrenar i sembla que ja se sap qui serà el director de l'adaptació de l'última entrega de l'exitosa franquícia que protagonitza Daniel Radcliffe. Tot indica que tornarà a ser David Yates, el cineasta anglès que ja va dirigir Harry Potter y la orden del Fénix i Harry Potter y el misterio del príncipe, la sisena entrega que s'està rodant en aquests moments i s'estrenarà el pròxim mes de novembre.

Per la seva banda Warner Bros i Universal Orlando Resort preparen ja el parc temàtic de Harry Potter a Florida, que té previst obrir a finals de 2009.