Efe/DdeG, Barcelona

L'historiador i polític Lluís Maria de Puig, president de l'Assemblea parlamentària del Consell d'Europa, obrirà amb una conferència les commemoracions a Barcelona del 200 aniversari de la Guerra del Francès.

El castell de Montjuïc és un dels escenaris elegits per l'Ajuntament de Barcelona per commemorar el 2008 el segon aniversari d'aquella guerra, ja que acollirà un acte cultural, en el que suposarà la primera jornada de portes obertes des de la cessió d'aquest recinte a la ciutat, el 31 de maig i l'1 de juny.

La Comissió de Presidència del consistori va donar ahir el vistiplau per unanimitat a aquest programa d'actes per recordar la guerra napoleònica (1808-1814), que tindrà el seu esdeveniment central el dia 28 d'abril al saló de Cent del consistori.

El programa inclou, a més de la conferència inaugural que oferirà l'historiador Lluís M. de Puig, un cicle de xerrades organitzades amb la Fundació Ernest Lluch i l'Institut Ramon Muntaner, en col·laboració amb els ajuntaments dels municipis més vinculats amb la guerra, entre ells Figueres i Girona.