DdeG, Girona.

Joanne Kathleen Rowling (Yate, Regne Unit, 1965) és la "culpable" de les aventures de Harry Potter, el nen mag orfe.

El seu editor, Bloomsbury, va voler que utilitzés les seves inicials a la portada dels llibres de Harry Potter, indicant que un nom femení atrauria menys l'interès dels nens, per la qual cosa va decidir usar el nom de la seva àvia, Kathleen, com a segona inicial.

La vida més enllà de Harry

Rowling va escriure dues novel·les per a adults que mai va intentar publicar abans que se li acudís la idea de Harry Potter. Segons ella mateixa diu, al final d'un viatge en tren tenia tots els personatges creats. La publicació de la saga de Harry Potter va ser una gesta, ja que en els primers intents va ser rebutjat per diverses editorials. En aconseguir que publiquessin el seu primer llibre aquest va ser un èxit enorme. Les vendes dels llibres l'han convertit en una celebritat. Després de publicar el quart llibre, va escriure dos llibres més els beneficis dels quals es dirigeixen a Comic Relief, una ONG. Entre altres contribucions hi ha donacions a la investigació del tractament per a l'esclerosi múltiple, la malaltia que va causar la mort de la seva mare.

En el 2004, la revista Forbes va indicar que la fortuna de Rowling ascendia a 576 milions de lliures (845 milions d'euros), convertint-se en l'única persona que es troba en aquesta llista Forbes de mil milionaris escrivint llibres. L'escriptora va obtenir el Príncep d'Astúries de la Concòrdia l'any 2003.