O.P., Girona

La família Carulla -propietària de la multinacional catalana Agrolimen- s'ha convertit en accionista de referència de les empreses del grup tecnològic creat pel figuerenc Dídac Lee. Aquest moviment accionarial, que suposa l'entrada de la família Carulla en el sector tecnològic, dotarà el grup dels recursos necessaris per afrontar projectes d'envergadura en els propers exercicis.

Segons dades del Registre Mercantil, avançades ahir pel diari econòmic Expansión, Lluís Carulla, la seva germana Mariona, i el seu fill Adrià, han pres una important participació a Intercomgi, Atraczion i Spamina. Tot i que l'operació encara no s'ha fet pública i podria no estar tancada del tot, fonts del sector citades pel rotatiu econòmic, la xifren en uns 10 milions d'euros.

Intercomgi és la incubadora de negocis d'Internet fundada per Dídac Lee fa més d'una dècada i la matriu del grup. Entre les empreses del grup destaquen Atraczion, dedicada al màrqueting en cercadors i al posicionament on-line, i Spamina, dedicada al disseny de software de seguretat a Internet.

Lee també té participacions a botigues on-line, com Eurekakids (productes infantils) o Scubastore (submarinisme), que no han format part de l'operació.

Actualment, les empreses del grup donen feina a 160 persones repartides en diferents oficines a Girona, Barcelona, Madrid i Buenos Aires, tot i que també tenen presència a Mèxic i la Xina.

Entre els projectes immediats d'Intercomgi hi ha la consolidació d'un centre d'investigació que ha posat en marxa amb un grup de recerca de la Universitat de Girona, així com la creació de centres de desenvolupament en països llatinoamericans.

Fa unes setmanes, en una trobada amb Diari de Girona, explicava que en els darrers exercicis han impulsat cada any un projecte innovador, però que volien incrementar el ritme, a dos o tres anuals.

Mesos enrere, en una entrevista al Dominical d'aquest mateix rotatiu, Lee donava pistes sobre els moviments accionarials que preveia a Intercomgi. En aquest sentit, destacava Lluís Carulla, entre els emprenedors que li havien servit d'exemple: "Són persones humils, discretes, i no van de superhomes per la vida", assegurava.

La família Carulla és la màxima accionista d'Agrolimen, un dels grups empresarials catalans més importants, amb 22 fàbriques, i més de 6.000 empleats. Estan al darrere de marques com Gallina Blanca, Avecrem, Ausonia, el cava Mont-Ferrant, Affinity, Pans&Company, FresCo, ElPavo i BiCentury. Així mateix, a través del fons Quercus, tenen participacions en empreses com l'aerolínia Clickair.